Arutelu:Suguti

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikli Munn endine sisu:

ametlikult peenis, maakeeli suguti ehk meessuguorgan, muud variandid: türa, kürb, väikestel poistel on till, hellitavalt vello (i.k. vaste dick - samuti tuntud mehenimi)

Andres 10. veebruar 2006, kell 13.00 (UTC)


Sõna "kürb" on zooloogia termin peenise, st imetajate suguti kohta. Inimese sugutit ja teiste loomade sugutit vähemalt teaduses nii ei nimetata, nii palju kui mina aru saan. Andres 1. mai 2007, kell 13:52 (UTC)

Ei vaidle vastu, et selline väljend nagu vello on olemas, kuid arvan, et väga piiratud levialaga. Usun, et on olemas ka teiste meesnimedega hellitusi. EESS-s on küll vello sees, kuid üsna tagasihoidlikul tähtsusastmel... --Hendrix 5. mai 2007, kell 12:57 (UTC)


Praegune kaksikfoto asendati pildiga, kus on kaks sugutit ühel pildil, kuid ma tühistasin selle muudatuse, kuigi too pilt oli muidu parem. Kui teised leiavad teisiti, eks siis tegutsege. Andres 17. oktoober 2009, kell 06:04 (UTC)


sugutamiselund ka kopulatsioonielund

Mis see tähendab? Andres (arutelu) 2. oktoober 2013, kell 06
38 (EEST)
J.Sparks. "Sugupoolte heitlus" kirjutab justkui oleks peenise sünonüümiks isastel loomadel ka kopulatsioonielund...
Mariina 2. oktoober 2013, kell 08:32 (EEST) alias Простота
Kui on sünonüüm, siis tuleb kasutada sõna "ehk". Andres (arutelu) 2. oktoober 2013, kell 16:04 (EEST)[vasta]
Hästi- muudan ära...
Mariina 2. oktoober 2013, kell 16:14 (EEST) alias Простота

Selgroogsete kopulatsioonis etendab suguti tähtsat osa.

See tundub tühi lause, kui suguti definitsiooni järgi on kopulatsioonielund. Andres (arutelu) 2. oktoober 2013, kell 18:45 (EEST)[vasta]
Mitte tühi vaid pisut välikuline (so väljast, kaugemalt, mitte nii ühtivalt) saab paremini kui definitsioon pisut selgroogsete kaudu käima pannagi, nagu-nii vajab artikkel paisumist praegu ei saa päris hästi aru mina , kuidas nii, et sugutamise vaheajal paikneb kopulatsioonielund (osadel imetajatel) tupes ja millega need äädikakärbsed ikka sugu jätkavad.... ja kuidas nii, et putukalistel (osadel) on sugutijalad, miks nad siis ikkagi emasele selga peavad ronima .... praegu ma ei saa lihtsalt rohkem aru üks võimalus on ikkagi tekitada eraldi artiklid koera, kassi, pardi, elevandi ja mehe suguti kohta - kui nad kord juba ikkagi niivõrd erinevad on kuigi funktsioonid justkui kattuksid kaa... rahulikult Mariina! rahulikult muidu võib silindermadudele mindagi juhtuda, äkki........ Artikli eesmärk on infostamine-----kas nii ja võib kirjeldada kõikide suguteid üldiselt, mitte iga indiviidi oma......sugutiga palju haiguslikke seisundeid RHK-10s pole, küllap ta ikka zooloogia, bioloogia,anatoomia ja füsioloogia kaudu kõlama võiks hakata aga kui siduda ta kuidagi sigimise artikliga siis ei oleks vaja iga artikli juures uuesti sugutit avastada näiteks kassi, elevandi, sinikael-pardi jpt ----- maolistega on teisiti pisut neil luuakse uuem klassifikatsioon ka hemipeenise statistika alusel (niipalju kui mina aru saan)....
Mariina 2. oktoober 2013, kell 19:15 (EEST) alias Простота