Arutelu:Steinvikholmen

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas pealkiri on korrektne?--WooteleF 1. mai 2009, kell 08:32 (UTC)

Mõlemas norra vikis on pealkirjaks Steinvikholmen ning seda on nimetatud kindluseks. Norra vikis on rööpnimi Steinvikholmi loss, uusnorra vikis Steinvikholmeni kindlus. Arvan, et kõige kindlam oleks panna pealkirjaks Steinvikholmen. Andres 1. mai 2009, kell 10:30 (UTC)
Eesti keeles vist tehakse tõesti vahet kindlusel ja linnusel. Aga mulle on jäänud mulje, et kindluse all mõeldakse hilisemaid ja võimsamaid ehitisi (suured muldvallid, kraavid jne.). Steinvikholmen on tüüpiline keskaegne linnus. Siiski muutsin artiklis sõnad ära.--WooteleF 1. mai 2009, kell 10:42 (UTC)

Ma pole küll veel Peeter Pällilt üle küsinud, kuid uurinud ise natuke selle nime kasutustavasid eri keeltes, on mul siiski väga tugev tunne, et pealkiri peaks ka eesti keeles olema "Steinvikholm". Näiteks uusnorra keeles on vastava artikli pealkiri "Steinvikholm slott" ja norrapärast "-holmenit" ei kasutata isegi mitte rootsi keeles, ehkki rootsi keelele on igasugused en-lõpulised nimed hästi omased. Teen ettepaneku pealkirja muuta. Kuriuss (arutelu) 8. aprill 2023, kell 22:33 (EEST)[vasta]