Arutelu:Seisuste kaotamise seadus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas seaduste tekstid ei võiks olla Vikitekstides? Adeliine 6. oktoober 2009, kell 13:55 (UTC)

Pigem peaksid olema ja siin peaks allikteksti asemel olema käsitlus, kommentaar, taust või muu säärane. Pikne 6. oktoober 2009, kell 14:08 (UTC)
Kes kirjutaks kompetentse käsitluse või kommentaari? --Improvisaator 6. oktoober 2009, kell 14:21 (UTC)
Seaduste tekstid võiksid/peaksid Vikitekstides olla/olema küll ja see artikkel siin ei ole selline, nagu ta olema peaks.
Leian siiski, et artikkel seaduse kohta võib sisaldada ka seaduse teksti. Nii on seadust lihtsam kommenteerida, pealegi võimaldab Vikipeedia varustada tekst täiel määral toimivate ja hõlpsasti kasutatavate siselinkidega. Andres 6. oktoober 2009, kell 14:15 (UTC)
See käsitlus või kommentaar tugineks mingile viidatavale materjalile. Ehk leidub keegi, kes kirjutab ja kui ei leidu, eks siis tuleb oodata kuni leidub.
Aga konkreetsele kommentaari lisamiseks on vaja ju ainult seda konkreetset kohta tekstist. Terviktekstist olgu artiklis need tsitaadid mida parasjagu tarvis. Vikitekstides on siselingid näiteks lingid teiste seaduste tekstidele. Vajalikud Vikipeedia artiklitele viitavad lingid oleks hea siinsesse artiklisse sobitada (kuigi nad vajadusel ka Vikitekstidesse lisatavad on). Lihtsalt läbimõeldult tuleks talida, nii et entsüklopeediale jääks tema funktsioon, mitte alliktekstide avaldamise funktsioon ja erisugustele linkidele ma seda ohvriks ei tooks. Pikne 6. oktoober 2009, kell 14:40 (UTC)
Kuni see tekst üleval on, annab ta mingi ettekujutuse, millise seadusega tegemist. On ka Seaduste Kogu eraväljaandes olemas. --Improvisaator 6. oktoober 2009, kell 14:49 (UTC)

Panin esimesele lõigule kas-märgi, sest ei kaotatud ainult vene seadust, vaid kõik seaduses endas mainitud seisuslikud seadused. Kuupäevade ligid kustutasin, sest eeldatavasti on tegemist vana kalendri kuupäevadega. Lingi maaseadusele kustutasin, sest see viis valele seadusele. --IFrank (arutelu) 2. jaanuar 2014, kell 19:43 (EET)[vasta]