Arutelu:Samje klooster

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siia ei viita ükski lehekülg. Andres 3. november 2006, kell 13:00 (UTC)

nüüdseks viitab... aga sellegi artikliga on see jama, et teksti tuleb ikka väga kõvasti toimetada, et sellest lugemiskõlbulik tekst saaks - Ahsoous 3. november 2006, kell 14:28 (UTC)

Hea kompa piltide puhul.Siia vöiks veel lisada netist pilte koos Samje sisevaadetega ,



Esimene pinnajaotus tundus nagu öigem olevat, kus pildid asusid horisontaalselt yhel tasandil, sest selline pinnajaotus vöimaldab teksti kergemini lugeda.


Kas ei oleks vöimalik artiklis (padma) mis viide Padmasambhavale , kokku keevitada tema kohta käiva artikliga ?


Välja tõstetud: Samje peatempel Utse on saal kus loetakse munkade või nunnade poolt koos ühiselt tekste ja palveid. ... ei osanud seda kuidagi muu tekstiga siduda.--Boy 10. detsember 2006, kell 11:40 (UTC)


Ats!

Mina kirjutasin Samje kaitsejumalus ja sina parandasid selle ymber Samje kaitsevaim. Pöhjenda miks sulle ei sobi minu variant? --VanemTao 21. detsember 2006, kell 20:18 (UTC)

Sest jumalus ongi sama mis kaitsevaim. Kaitsevaim on eestlasele paremini arusaadav kui polüteismile viitav sõna "jumalus". Pealegi sarnanevad need bönist tulnud ebabuddhistlikud arusaamad siberi ja eesti loodusvaimudele = haldjatele. Ka viimast sõna võiks selles kontekstis tarvitada. --Ats 21. detsember 2006, kell 20:32 (UTC)


Ats.Lepime kokku et kui palun sinu abi , siis kyll , aga seni las need asjad jäävad nii nagu nad algselt said tehtud.See oleks vast ausam ja loogilisem lähenemine..--VanemTao 21. detsember 2006, kell 20:47 (UTC)

Samje dispuut[muuda lähteteksti]

Mäll kirjutab "Nulli ja lõpmatuse kohal" peatükis Tiibeti kultuurimudel (lk 157)...."Tiibeti hilisem budistlik historiograafia väidab, et dispuudi võitis hiilgavalt Kamalašila. Ometi ei kinnita seda tollest ajast säilinud ametlikud dokumendid. Kuningast vahekohtuniku ediktis räägitakse üksnes vajadusest järgida keskteed, mida kuulutas Gautama Buddha, ja sellega jäid nõusse mõlemad pooled. Varsti pärast dispuuti pagendati Hiina mungad Tiibetist, mis viitab pigem siiski mitte religioossetele vaid poliitilistele lahkarvamustele Tiibeti ja Hiina vahel"

Ma arvaks, et Vikipeedias peaksime lähtuma Mälli (minu hinnangul) neutraalsemast vaatepunktist.--Boy 21. detsember 2006, kell 20:49 (UTC)

Arvan, et materjali võiks esitada põhimõtteliselt sama skeemi järgi nagu Mällil. Võib esitada budistide seisukoha ning viitega Mällile tema arvamuse. Kindlasti ei ole Mäll ainuke, kes selles asjas on sõna võtnud, nii et kui leiab rohkem viiteid, võib ka need lisada. Andres 22. detsember 2006, kell 08:20 (UTC)