Arutelu:Rollimäng

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Märkasin just, et google'i optimeerimiseks on jupil linkidel lisaks pealkirjale ka märksõna "rollimäng" sisse poogitud. Tulemusena on linnapea antud artiklist ette roninud. Irve 26. august 2010, kell 09:19 (EEST)[vasta]


Rollimäng on mänguline tegevus, milles osalejad käituvad ja tegutsevad vastavalt omaks võetud või antud rollile

Selle definitsiooni alla käib ka teatrietendus. Andres 10. veebruar 2006, kell 13.10 (UTC)
Peale selle, rollimäng on ka üks laste mängu liike. Siin aga sellest ei räägita. Andres 10. veebruar 2006, kell 13.11 (UTC)
Jajah, tean ja tänan. Vaja täiendada-täpsustada. --Lulu 10. veebruar 2006, kell 13.14 (UTC)

Rollimäng on tegevus, milles osalejad käituvad ja tegutsevad vastavalt omaks võetud või antud rollile

See määratlus on liiga üldine. Näiteks auditooriumis on õppejõule antud õppejõu roll ja üliõpilastele üliõpilaste roll. Nad on need rollid ka omaks võtnud. Ometi ei ole tegemist rollimänguga, sest need rollid on tegevuses osalejatel päriselt. Andres 12. veebruar 2006, kell 01.42 (UTC)

Meelelahutuslikud rollimängud muutusid populaarseks 1990. aastatel

... seda Eeestis - mujal on nad massides olnud aastakümneid. Mingeid ülevaateid saab dragon.ee -st Ohpuu ja Oop võiksid teha pädevama sissekande siia. --Surra 28. august 2006, kell kymme.42
Võiksid ju ka ise seda teha. Andres 28. august 2006, kell 07:50 (UTC)

"Tuntumaid tänapäevaseid rollimänge" alla võib vist kirjutada ka taaskehastamine (anakronismi vorm) ja mmorpg? Surra 15. november 2006, kell yksteist.36


Tegin täpsustuslehe RPG ja avastasin selle lehe. Minu arvates on psühhoteraapilisel rollimängul, D&D-l ja World of Warcraftil liiga palju erinevusi, et neist oleks mõtet ühes artiklis kirjutada. --Heiki e 3. august 2007, kell 13:57 (UTC)



Eemaldasin tuntud rollimängude listist Naruto Maailma, sest kindlasti ei ole tegemist millegi väga populaarsega (või vähemalt pole tuntus võrreldav larbi ja dnd omaga). Tegemist on foorumipõhise rollimänguga, sain aru, seega võiks ära märkida (tulevases)artiklis Foorumirollimängud. Myriwe 26. oktoober 2008, kell 15:36 (UTC)


Võtsin ära lingid kolmele Eesti veebimängule. Esiteks olid need esitatud reklaamina ja teiseks on need (Crime Factory jts) mitte rolli-, vaid strateegiamängud. Kohased oleksid lingid rollimängude kohta yldse, mitte aga lausreklaam ("Eesti omamoodi põnevuse ning foorumipõhine rollimäng!", "Eesti rollimäng. Ehita oma linn!").