Arutelu:Rockerid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

"Juhan Smuul tõlkis termini “Rockers” maakeelde kui “lõngused”, mis on tegelikult väga õnnestunud vaste."

Fakt on see, et Juhan Smuul niimoodi seda tõlkis, aga see, et see on "tegelikult väga õnnestunud vaste", on küll artikli kirjutaja isiklik arvamus ega ei tohiks olla siin mainitud. Mina isiklikult ei pea seda üldse mitte õnnestunud vasteks.

Kas kuskil on reaalne viide sellele 22.02.1958 toimunule? Ainus film, mis selle pealkirja ja muude andmetega sobib, on Don't Knock the Rock. Aga sellise mäsu koos veelgi "värvikamate" kirjeldusega ("akrobaatilisi-epileptilisi harjutusi", "rock’n’rolli haigete ulgumine" jne.) kohta ei ole küll midagi leidnud. 6Anesthesia 9. märts 2011, kell 16:50 (EET)[vasta]
Kui allikaid ei leia, võib panna viitamismärkuse. Arvan, et sama jutt on mõnes Trubetsky raamatus, võib-olla seal on allikad märgitud. Andres 9. märts 2011, kell 17:59 (EET)[vasta]

Probleemid “Ärge näägutage rock’n’rolli kallal” esilinastuse kirjeldusega[muuda lähteteksti]

Ilmselt on tegu filmiga Don't Knock the Rock mille esilinastus olla olnud 12. detsembril 1956. Alan Freed polnud ilmselgelt anarhist avaid DJ. Lisaks on üleüldse keerukas antud sündmuse kohta artiklis toodud detaile leida. Peale kõige, kui antud sündmus aset leids ning oli oluline siis peaks selle kohta olema loodud eraldi artikkel, millele saaks Rockerid sees viidata. Samas, vaadates sõnastust on tegu kahtlase väärtusega nõukogudeaegse artikli refereeringuga, millele viitab ka sõnastus (näiteks: " ... tegid istmeridade vahel, oma kohtadel jalgadega trampides, keerulisi kehaliigutusi.")

Konfliktne informatsioon võrreldes inglisekeelse artikliga[muuda lähteteksti]

K€äsolev artikkel räägib, et rockerid olid Britannias suhteliselt tundmatud kuni 1960dateni kuid Rocker (subculture) ütleb selgelt, et "Rockers, leather boys,[1] Ton-up boys,[2] and possibly café racers[3][4][better source needed][5] are members of a biker subculture that originated in the United Kingdom during the 1950s."

Minu meelest vastuolu pole. Andres (arutelu) 20. juuli 2016, kell 22:41 (EEST)[vasta]