Arutelu:Renno Rumm

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Arvan, et sellest isikust võib Vikipeedias rääkida küll, sest ajakirjandus on ta tuntuks teinud. Andres 18. märts 2006, kell 17.00 (UTC)

Kas see on ainus asi, mida see inimene oma elu jooksul teinud on? Meist igaüks on elu jooksul ühe teo teinud. Kes head, kes halba. Kas see üks tegu annab põhjust artikliks? Annab see tegu sellest inimesest tegeliku pildi? Kuivõrd oluline on see sündmus? Aasta jooksul sureb Eestis vägivaldset surma palju inimesi. Mitme surma põhjustaja kohta on meil artikkel? Ja miks peaks artikkel olema surma põhjustaja, mitte ohvri kohta? Kumb on enam väärt artiklit? Kas me mäletame seda isikut poole aasta, aasta pärast? Kas me mäletame isikuid, kes on millegi samalaadsega varem tuntust kogunud.
Kui saame rohkem teada, võib andmeid lisada. Artikli olemasolu õigustab nime laialdane kajastamine ajakirjanduses. Sündmus on inimeste teadvuses, ja kui see meelest läheb, siis Vikipeedia tuletab meelde. Jah, arvan küll, et mõnda ikka mäletame. Mõnel juhtumil on ju teada ohvri nimi, näiteks Veronika Dari kohta peaks olema artikkel.
Nimetada inimest mõrvariks - on's selline õigus ajakirjandusel või kohtul? Kas uurimine on ametlikult lõppenud ja otsus langetatud? Me ju ruttame ette? See on ju see, mida me nt spordiürituste jms puhul endale ei luba? - Urmas 18. märts 2006, kell 17.13 (UTC)
Minugi poolest võib kasutada muud sõna, kui selle leiame. Arvan, et tapmise faktis pole mõistlikku põhjust kahelda. Võiks siis kirjutada näiteks "mõrvas kahtlustatu". Andres 18. märts 2006, kell 17.50 (UTC)

Eelmisest versioonist:

17. märtsi hommikul tulistas ta ennast ilmselt samast relvast, millega sooritas eelmise päeval tapmise, oimupiirkonda ajal, mil tema tabamiseks korraldatud politseioperatsiooni käigus jälitasid teda kaks politseitöötajat. Andres (arutelu) 21. jaanuar 2015, kell 19:15 (EET)[vasta]