Arutelu:Rasmus (Varjatud elud)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas ühe väikeriigi seebiooperi iga tegelane väärib entsüklopeediartiklit?--WooteleF 23. mai 2008, kell 16:26 (UTC)

Ei ja veelkord ei!
Aga seda olen ma põhimõtteliselt juba öelnud. Päris pikalt kusjuures.
Mul oligi plaan need seebiooperi tegelased ühte artiklisse kokku lükata ja nüüd teen selle ka pikema jututa ära.
Vaieldes, ei saavuta siin midagi – see hakkab mulle nagu kohale jõudma.
Ei ole ju mõtet katsetada reeglite paikapanemist selle kohta, kui oluline isik/ansambel/vms olema peab, et teda sobiks entsüklopeedias kajastada, kui igast suvalisest seebiooperi (kõrval)tegelasest artikleid vorbitakse (oleks, et see sari kuuluks veel Eesti kolme vaadatuma telesaate hulka aga ei – seda isegi ei näidata eesti kanalitelt). iffcool 23. mai 2008, kell 16:34 (UTC)
Täpselt sama siin... Minul on see eredalt silma jäänud Harry Potteri tegelaste (ja tegevuspaikade) puhul... Aga paistab, et ju siis "väärib"... Jürka 23. mai 2008, kell 17:04 (UTC)
Maailmakuulsat romaani pole vast väga paslik võrrelda lokaalse tähtsusega sarjaga. Aga jah mõte jääb samaks. Minuarust ei vääri kah iga tegelane artiklit. Inglise vikipeedias on näiteks animasarjade peategelastest artikkel ja siis umbes List of recurring characters from The Simpsons, kus on teised olulisemad tegelased ära toodud.--WooteleF 23. mai 2008, kell 17:07 (UTC)
Ka mind ajavad Harry Potteri kõrvaltegelaste artiklid ikka raskelt närvi. Isegi inglise vikis (mida vahest armastatakse näiteks tuua, et sel on ikka eraldi artiklid jne.) on kõrvaltegelased koondatud ühte artiklisse (erinevalt praegusest juhust, vajavad seal aga põhitegelased kindlasti eraldi artikleid).
Kui aga rääkida nendest tegelastest siin, siis sama inimene (IP aadressi järgi) on teinud need artiklid soome, eesti ja inglise vikisse. Või vähemalt oli siis nõnda, kui ma sarja arutelulehele "romaani kirja panin" ja seda asja vaatama juhtusin. iffcool 23. mai 2008, kell 17:13 (UTC)
Ühesõnaga... Minu arvates peaks olema nii, et kui on film ja seal tegelased... nad käivad kõik filmi alla... Aga on olemas tegelased, kellest tehakse (erinevaid) filme, raamatuid, võibolla koomikseid ja teab, mis asju veel... Neil peaks kindlasti artikkel olema (olen ise teinud Batmani, ooperi-Eriku ja võibolla veel kellegi kohta... nende puhul on tähtis tegelane... filmid tulevad nende järgi, mitte vastupidi)... Se's mõttes, et artiklite pikkus on praktiliselt piiramatu, tegelastest mahub üsna põhjalikult sinna alla igast ühest eraldi kirjutada... ja lugejal on parem ülevaade kogu kupatuse kohta... Ei pea kõike eraldi otsima ega mõtlema, et ei tea, kas kuskil on veel midagi... Jürka 23. mai 2008, kell 17:36 (UTC)
Täpselt sama leian ka mina. iffcool 23. mai 2008, kell 17:40 (UTC)
Lisaks selle arutelu lehele Tegelaskujud sarjas "Varjatud elud" ja kustutaks selle artikli.
Kui inimesed seda nime sisse trükivad otsivad nad arvatavasti ikka Joan Miró kohta käivat informatsiooni. iffcool 23. mai 2008, kell 18:30 (UTC)
Üks võimalus oleks ka ümbersuunamine teha, aga ma arvan, et seda pole tarvis, sest kes otsib infi sarja kohta, toksib ikka sisse sarja pealkirja ja sealt ta juba näeb kõike... Jürka 23. mai 2008, kell 18:35 (UTC)
Ümbersuunamised tulevadki (aga kuna see Miro paistab olevat kõrvaltegelane siis tema kohta seda ei tule). Enamuse teiste tegelaste artiklid muudaksin ümbersuunamiseks kujul #REDIRECT[[Tegelaskujud sarjas "Varjatud elud"#Tegelase nimi]]
Jap... Mina olen päri, teiste eest ei saa kosta... Jürka 23. mai 2008, kell 18:48 (UTC)

Kui me tegelasest kirjutame mingil koondleheküljel, siis me ju leiame, et temast võib kirjutada. Kui temast võib kirjutada, siis võib ju tema kohta olla ka eraldi artikkel. Ma ei saa aru, mis vahe siin on. Omaette artikkel on aga lugejasõbralik, sest pikast artiklist on raske otsida. Ja kui omaette artiklit ei ole, on ikkagi tarvis ümbersuunamist või täpsustuslehte, et lugeja õigesse kohta jõuaks. Andres 24. mai 2008, kell 09:31 (UTC)

Lugejasõbralik? No mulle küll ei meeldi nii lugeda, et üks artikkel on sajal erineval leheküljel ja siis otsi neid mööda Vikipeediat taga ja mõistata, kas on kuskil veel midagi või mitte... Pikas artiklis on aga pealkirjad, mis teevad alapunktid ilusti arusaadavaks... Jürka 24. mai 2008, kell 15:25 (UTC)

Miks pealkiri on Miro, räägitakse aga Rasmusest? Andres 24. mai 2008, kell 09:33 (UTC)


Välja, sest esimene lause on arusaamatu, teine halbade linkidega:

Ta oli sarjas Niko's kiusatus juhataja. Tal oli kaks sõbranna (sõbratar) – Amanda ja Jasmin.

Andres 24. mai 2008, kell 15:10 (UTC)


See asi kah veel, et artiklist ei loe ma välja, kas tegemist on ainult väljamõeldud tegelasega või on selline inimene ka päriselt olemas, kes osales telesarjas... Jürka 24. mai 2008, kell 15:28 (UTC)