Arutelu:Punahirv

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Äkki teek nii, et kirjutaks "paljudes maailma paigus" asemele "paljudes maailma paikades", muidu kõlab rõvedalt.

keeleliselt on ju see õige, "rõvedalt" kõlamine on ju subjektiivne ? --Dj Capricorn 24. september 2008, kell 15:33 (UTC)
Nõus, et "paikades" on parem. Aga see lause on ikka imelik, sest ta annab liiga vähe infot. Andres 24. september 2008, kell 19:16 (UTC)

Palun aidake kontollida, mitu haru punahirve sarvedel on. Andres 13. märts 2011, kell 18:55 (EET)[vasta]


skeem levila kohta ei ole tõene. seda liiki leidub kõikjal Lätis, Leedus ja Poolas, Saaremaal, Hiiumaal ja osalt Lõuna-Eestis. Põhja - Eestis see liik praktiliselt puudub. Paraku areaali skeem kõneleb teist keelt. ei tasu kõike mida kusagil üles riputatakse kohe tõe pähe võtta.

Kui see pole tõene, siis võib selle ümber teha. Andres (arutelu) 14. november 2013, kell 22:13 (EET)[vasta]


Saaremaal ja Hiiumaal on tõesti punahirve ikka palju. Samas mandril on punahirve vaid Eesti lõunaosas. Mingil määral on teda ka Ida Virumaal kuhu ta on tulnud Venemaalt. Mujal mandril Punahirv ikkagi puudub. Selle võiks skeemil ka parandada. Lätis, Leedus, Poolas, Valgevenes ja kogu Ukraina lääneosas on punahirv tavaline. Kui oskaks skeemil selle info sinna lisada, siis teeks seda. Kuidas see käib?

Punahirve on ka Venemaal. See võiks olla ka kaardil märgitud.– Eelneva allkirjata kommentaari kirjutas 85.253.218.159 (arutelukaastöö).
 : Punahirve areaal Euroopas on väga hästi väljatoodud Tiit Randveer`i koostatud "Jahiraamat`us" 2009. a, lk 98.
 : ka siin on areaal õigem - https://en.wikipedia.org/wiki/Red_deer#/media/File:Red_deer_(Cervus_elaphus)_reconstructed_and_recent.png