Arutelu:Psühhoos

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kui nüüd kriitiline olla sisu suhtes, siis ega see definitsioon "Psühhoos on psüühikahäire, mille tunnuseks on häiritud tegelikkuse (objektiivse reaalsuse) tunnetus. Tegelikkuse tunnetuse häire aluseks on häired tajumises ja mõtlemises: hallutsinatsioonid, luulud.", pole ka mitteprofessionaalile eriti arusaadav. Formaalselt on kõik õige, aga sisu...--Rünno 1. oktoober 2009, kell 15:16 (UTC)

Probleemi ju ei oleks, kui oleks tegemist ebaolulise nähtusega. Aga psühhootiline inimene ei ole võimeline asjakohaselt tegutsema. Kui ikka inimene näeb koletisi, mida tegelikult ei ole...--Rünno 1. oktoober 2009, kell 15:47 (UTC)

Järsku peaks vikiartiklites esitama kaks definitsiooni: formaalse ja sisulise.--Rünno 1. oktoober 2009, kell 16:00 (UTC)

Minu meelest pole sel definitsioonil muud viga peale sõnastuse kohmakuse. Sellest, et psühhootiline inimene ei ole võimeline asjakohaselt tegutsema (kahtlen küll, kas niisuguse üldistuse saab teha), tuleks rääkida pärast definitsiooni. Tegelikkuse tunnetuse häire mõistest võib rääkida eraldi artiklis.
Definitsioonile võib lisada selgituse, aga mis tähendab "sisuline definitsioon"? Andres 2. oktoober 2009, kell 05:48 (UTC)

Andres

Kerge öelda, aga raske selgitada. Pean endaga veel aru pidama selle "sisulise definitsiooni" osas. Juhtmõte on see, et määratlus oleks arusaadav ka eriharidust mitteomavale inimesele. Entsüklopeedia ei ole ju spetsialisti käsiraamat, vaid laiemale lugejaskonnale suunatud teabekogum.--Rünno 2. oktoober 2009, kell 12:37 (UTC)
Minu meelest võiks ta olla ka spetsialisti käsiraamat. Andres 3. oktoober 2009, kell 11:37 (UTC)
No püüdleme selle poole, et ka näiteks üliõpilased ja spetsialistid vastaval erialal saaksid eesti vikist midagi kasulikku.--Rünno 20. jaanuar 2010, kell 18:10 (UTC)