Arutelu:Perila

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Vallavalitsusele tuleb see küsimusega kiri saata, mitte Vikipeedias avaldada.--Valju 24. mai 2006, kell 11.23 (UTC)


Vana sisu on naljakas ja ma ei raatsinud seda ära kustutada. Taivo 24. mai 2006, kell 17.47 (UTC)

Perila on suur küla, mis asub Raasiku Aruvalla (Vaida) tee mõlemal poolel Peningi ja Pikavere vahel.Kui Te sõidate autoga Raasikult Tartu maantee poole, siis Peningi küla keskel näete Te Perila silti, mis peaks tähendama, et siit algab see küla, mille nimi on Perila. Nii see siiski ei ole, see silt ei tähista Perila küla algust. Ilmselt tahetakse meelde tuletada, et mõne kilomeetri pärast algab Perila.Selles võime veenduda , kui märkame ühe kilomeetri sõidu järel, et oleme ikka veel Peningi küla pinnal,sest tee vastaspoolel ilutseb Peningi silt.Aasta tagasi oli see silt ka kuskil Perila küla keskel, Ernesaksa sünnikohta tähistava sildi lähedal.Kui teehöövel oli selle maha ajanud, siis pandi see silt ilmselt oma õigele kohale.Sellelt kohalt algab ilmselt ka Perila nn territoorium, küla ennast veel me ei näe.Sõites mööda seda teed edasi ja esimese maja juurest, kus tee vasakule viib Rätlasse jõuame Tasuja bussipeatuseni, mille juures lauge vasakkurv alustab teed Alevere kaudu Jänedale. Sinna me siiski seekord ei sõida, sest tahame vaadata, kus lõpevad Perila piirid Aruvalla tee ääres.Ühe kilomeetri sõidu järel seisame silmitsi kahe sildiga, millest vasakpoolne tähistab Härmaküla , parempoolne on Jälle Perila. Mis see siis tähendab? Mina arvaksin, et siin lõppes Perila ja silt on lihtsalt ümber pööratud, kuid siis asuks ta valel tee poolel.Kui uskuda silti, siis peaks siit algama Perila.Kas on kaks Perila küla kõrvuti? Tegelikult vist nii ongi, aga silte ei maksa uskuda.

Kirjutan selle kaks aastat tegelikkusele vastava uskumatu jutu kuu aega enne Jaanipäeva aastal kakstuhat ja kuus.Loodan et järgmise aasta jaanipäevaks selline jutt ei vasta tõele.

Lugupidamisega

Anto Lempu


Miks ei võiks pealkiri olla lihtsalt Perila? Igatahes peaks sellise pealkirjaga lehekülg olema, muidu ei leia seda artiklit üles. Andres 14. juuni 2006, kell 20.29 (UTC)


Vana elanike arv: Elanikke: 113 (2018) Velirand (arutelu) 9. veebruar 2019, kell 14:35 (EET)[vasta]