Arutelu:Pea ja kaela arterid

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

kopipeist ?[muuda lähteteksti]

Kas see on viidatud Helle Tapferi "Inimese suure vereringe arterid: pea ja kael" Tartu 1992-st kopipeist ? suwa 27. oktoober 2009, kell 21:37 (UTC)

See ei tundu hea pealkirjana. Artereid võib loetleda ja rühmitada artiklis Arter, pea ja kaela verevarustust saab kirjeldada artiklites Pea ja Kael. Igast arterist saab teha eraldi artikli. Andres 27. oktoober 2009, kell 23:57 (UTC)

Jah. Põhimõtteliselt ei ole sellist nähtust olemas, nagu "pea ja kaela arterid". On küll olemas topograafilise anatoomia aspektist sellised piirkonnad nagu pea ja kael, kuid seal kirjeldatakse kõiki asju, nii veresooni ja lihaseid ja luid jne. Arvan, et isegi loendina ei oleks selliselt pealkirjastatud artikkel adekvaatne.--Rünno 28. oktoober 2009, kell 17:27 (UTC)
Inimese anatoomia distsipliinina käsitleb pea ja kaela artereid, ning selles ei ole põhimõtteliselt vähem ebaloomulikkust kui bioloogias mingi rühma seltsiks või hõimkonnaks pidamisel, või ka organismil kopsude pidamisel organiks – need jaotused on kokkuleppelised, valdkonna ajaloolisel traditsioonil põhinevad, need ei ole ükski kategooriad, mida organismid, keda kirjeldame, ise eristavad. Niisiis - mu meelest võib selline artikkel olla, kui ta meditsiinis või inimese anatoomias kasutusel on. Siin konkreetselt aga on vaja artiklit parandada selles osas, et oleks alguses seletus selle üksuse kohta, ning samuti ei tohiks kasutada siinjuures seletamata lõhendeid, nagu r. ja rr. ja m. --Kk 28. oktoober 2009, kell 17:35 (UTC)
Artikkel igast arterist - teine lugu. Aga ühte patta panna pea ja kael? Mis põhjendusega?--Rünno 28. oktoober 2009, kell 17:38 (UTC)
Kui on tegu üldkäibiva mõistega, siis võib selline pealkiri olla. Andres 28. oktoober 2009, kell 18:34 (UTC)
Probleem on spetsiifiline. Aga kardan, et tegemist ei ole üldkäibiva mõistega.--Rünno 28. oktoober 2009, kell 18:40 (UTC)