Arutelu:Nukitsamees (film)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tasub tähele panna, et autor või keegi tema nime all protesteerib väärinformatsiooni (kuulujutu kasutamine) vastu (film "Nukitsamees"). Vastavaid fakte tuleks kontrollida. Katsume korda teha. --F.Oto 8. veebruar 2010, kell 13:21 (UTC)

Kuidas kontrollida? Arvan, et jätame selle lause esialgu lihtsalt välja. Andres 8. veebruar 2010, kell 13:39 (UTC)

Entsüklopeedia ei tohiks muutuda kriitikaks või reklaamiks. Siin näiteks puuduvad hinnangulistes lausetes viited konkreetsetele allikatele, ehkki on nimetatud teatmeteost "Eesti Film", mida keegi eriti ei tea ja kätte ei saa, nii et peab otsima, kui tahetakse väidet kontrollida vms. Seda lugu tuleks sättida, milleks püüan anda ka oma väikse panuse. --F.Oto 12. veebruar 2010, kell 09:10 (UTC)

No tõsi, sellele allikale peaks olema konkreetne viide, ja veel parem, kui kriitikast oleks detailsem ülevaade koos viidetega algallikatega. (Igal juhul aga peab mis tahes niisuguse allika kontrollimiseks üldjuhul raamatukokku minema, aga see ei tähenda, et niisugused viited ei oleks piisavad). Siinne kirjutaja on minu meelest tahtnud kriitikat kokkuvõtlikult refereerida. Kui ta on teinud seda valesti, siis tuleb parandada. Hinnangulisuse muljest ei saa lahti ilma detailiseerimata. Andres 12. veebruar 2010, kell 10:22 (UTC)

Mis nimelt on vaidlustatud ja mille põhjal? "Eesti Filmi" viide peaks muidugi olema korrektselt vormistatud ja esitus võiks olla detailsem. Vaidlustada saab seda ainult juhul, kui toda allikat on moonutatud. Seda, et teatud tsitaadid on üldtuntud, on muidugi raske tõendada. Tuleks kuidagi ümber sõnastada.

Minu meelest on kirjutaja tahtnud anda erapooletu ülevaate. Kui see tal pole õnnestunud, tuleb lihtsalt asja parandada. Andres 12. veebruar 2010, kell 10:35 (UTC)

Quibicule. Paluks seletust. Mida tähendab viidetes märkus: "Kasutatud 06.06.2010."?? Mis see on ja milleks seda vaja on? --Opera 6. juuni 2010, kell 23:51 (EEST)[vasta]

Välja võetud:

  • Filmis näidatud nõiamoori ronkasid oli tegelikult kolm. Linnud õpetati välja spetsiaalselt võtete jaoks.
  • Stseenis, kus kollipere tormab rahapada välja kaevama, haarab moor kaasa musta kassi ning pistab kotti. Tegemist oli ehtsa kassi topisega, mis valmistati filmivõtete jaoks.

Andres (arutelu) 27. november 2016, kell 13:12 (EET)[vasta]