Arutelu:Nikolai Ježov

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Milles seisnes Ježovi fanaatilisus? Andres 27. oktoober 2005, kell 14.41 (UTC)

Jezov oli homo. See tuleb kindlasti ära märkida.

Ekslik sõnakasutus. Ježov oli biseksuaal. Ja kui see tuleb kindlasti ära märkida, siis hakkame kõigi teiste kodanike puhul ka artiklisse kirjutama, et nad olid heterod. Eks ole!? -- Toomas 7. november 2007, kell 12:39 (UTC)
Kõik teised kodanikud ei väljenda selliseid asju praididel.
Kas Ježov osales mõnel neist? -- Toomas 7. november 2007, kell 13:16 (UTC)
Vastan ausalt, ei tea seda. Aga kui üks inimgrupp väljapaistmiseks muud tunnust ei leia, siis tuleb neile selles suhtes vastu tulla. Iseenesest on see, muuseas, võimalik. Revolutsioonipäevil korraldati sellesuunalisi üritusi (muuseas vist näiteks nümfomaan Kollontai poolt)
Kuna eelmine versioon oli oluliselt hinnangutevabam, siis tühistasin tänased muudatused. -- Toomas 7. november 2007, kell 12:41 (UTC)
Kahju. Ebakompetentne ja naiivne tagasi. Üritasin fakte ja konteksti juurde panna.
Tulebki täiendada, aga mitte omapoolsete hinnangute ja emotsioonidega. Aga meil on sellest Sinuga kunagi juba juttu olnud, vist Marat'ga seoses. Ma imestan, kuidas inimene, kes valdab nii põhjalikult tööd ajaloolise allikmaterjaliga ja on tavaliselt detailides vägagi täpne, elulookirjeldusi kirjutades ja toimetades nii populistlikku stiili harrastab. -- Toomas 7. november 2007, kell 13:16 (UTC)
Hm. Kas see on kompliment (kolmanda lause esimene pool)? Kui on piisavalt palju detaile, saab nende põhjal tervikliku ettekujutuse. Siin eesti vikipeedias paraku on paljud artiklid seisukorras, mis paraneb ükskõik millise fakti lisamisega. Ma ei suuda keskenduda kõigi teiste asjade kõrvalt ja saan üles panna ainult üksikuid fakte, viiteid ja linke, et mõtlevad lugejad saaksid edasi mõelda ja ei peaks ise neid otsima (eeliseks on, et ma ei taotle neile autori- või esmaavastaja õigust). Usun sõnavabadusse ja informatsiooni vabasse liikumisse. Minu igaveseks häbiks ja alanduseks jääb, et ma paljusid teoseid ja publikatsioone (heraldika, veksilloogia, genealoogia, numismaatika jne alal) nägin alles ülikooli raamatukogus (ja ei olnud ka internetti sel ajal olemas). Minu eesmärgiks on, et keegi teine ei peaks minu süül samamoodi kannatama.
Panen siis Sinu redaktsiooni siia, seniks kui pole põhjalikku artiklit:

üks Suure Terrori peamisi läbiviijaid.

Ježov oli väga lühikest kasvu gay, kes oli äärmiselt sadistlik, fanaatiline ja kohusetundlik. Ta täitis ustavalt kõik Stalini käsud. Siiski pidi ta tõdema, et Jumal on olemas. Kõik tema alluvad hävitati ja lõpuks pidi ka tema ise tundma sama, mis tema ohvrid. Ta arreteeriti 10. aprillil 1939, tunnistas kõik üles ja lasti maha.

Andres 8. november 2007, kell 09:53 (UTC)