Arutelu:Narva Jaani kirik

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Praegu on niisugune olukord, et artikli lõpp vaidleb artikli algusele vastu. Andres 22. jaanuar 2007, kell 15:13 (UTC)

Teine pool artiklist on kirjutatud asjatundliku inimese poolt, kuid ka esimeses on õigeid fakte. Teen korda mul on selle kohta materjalid olemas.Akra 22. jaanuar 2007, kell 16:07 (UTC)

Siin on veel üks valeinfo Rootsi võim ei püüdnud Narvat Tallinnaga konkureerima panna vaid soovis Narvast teha oma ülemere pealinna.Akra 22. jaanuar 2007, kell 16:11 (UTC)


Viimane lõik parandab varasemat sisu. Seal öeldu tuleks kuidagi artikli sisusse integreerida. Samuti on tarvis ära märkida, et levinud on valearusaam, ning viidata allikale, muidu pannakse valearusaam tagasi. Märkusest jääb selgusetuks, mis oli kiriku ametlik nimi. Andres 26. jaanuar 2007, kell 09:00 (UTC)

Rääkisin õpetaja Villo Jürjo'ga. Tuleb nii välja, et kiriku nimi ongi Ristia Johannese kirik. Selline tekst on ka kiriku raamatukogu vanades raamatustes oleval pitsatijäljendil. Mitte apostel Juhannese kirik nagu väidab Narva muuseumi väljaanne. Parandan selle vea ära.Akra 26. jaanuar 2007, kell 12:11 (UTC)
Järgmine lõik on tõestuseks koos algallika märkega uuema ajaloo kirjutistes levima hakkanud Narva Jaani kiriku nimeveast:
Narva saksa Jaani kirik ei ole kunagi olngud "Püha apostel Johannese kirik", kuigi seda rumalat viga ühest artiklist teise üle kantakse. Aleksander Nevski kirik pühitseti ümber Ristija Johannese nime kandvaks kirikuks, vt. H.J.Hansen "Geschichte der Stadt Narva" 1858.

Narva Johannese kogudus kuulus esimese vabariigi ajal Saksa praostkonda (Allikas: EESTI EVANGEELIUMI LUTERIUSU KIRIKUD. Toimetanud Bruno Ederma, Asta Jaik. Konstantin Jaik'i kirjastus Tartu 1939). --Juhan121 (arutelu) 7. detsember 2014, kell 23:02 (EET)[vasta]