Arutelu:Meetaimed

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Äkki leiad andmed ka mesiku, valge ristiku ja lupeenia vist oli nimi nii kohta. Need on ka ühed põhilised meetaimed.Akra 14. detsember 2007, kell 06:36 (UTC)

Minumeelest võiks kaks esimest lauset kokku võtta kuidagi. Praegu on kuidagi kohmakas. - "Meetaimed (ka korjetaimed) on taimed, millelt mesilased korjavad nektarit, lehemett, õietolmu ning ainet taimepungadelt, millest nad valmistavad taruvaiku." - vb midagi sellist? - WooteleF 14. detsember 2007, kell 09:26 (UTC)

Praegune esimene lause on tõesti justkui poolik. Kokkuvõtmine teeks asja paremaks --Dj Capricorn 14. detsember 2007, kell 13:30 (UTC)
Kas oleks parem:
Meetaimed (ka korjetaimed) on taimed, millelt mesilased korjavad nektarit, lehemett, õietolmu ja ainet taimepungadelt, millest nad valmistavad taruvaiku.
Ma tean, et osa taimi on veel puudu – sellest ka poolik märk. Taimede lisamine võtab aega, kuna on vaja otsida juurde pildid, ladinakeelsed nimetused jne. Püüan lähipäevil loendi lõpetada. iffcool 15. detsember 2007, kell 20:41 (UTC)
See oleks üsna hea lause. – WooteleF 15. detsember 2007, kell 21:05 (UTC)
Ma arvan, et lause pole stiililt hea, parem on nt: Meetaimed (ka korjetaimed) on taimed, millelt mesilased korjavad taruvaigu valmistamiseks nektarit, lehemett, õietolmu ja ainet taimepungadelt. Kas taruvaigu jaoks ainult või ka toiduks, ehkki nad vist söövadki oma taruvaiku ?? --Dj Capricorn 16. detsember 2007, kell 17:20 (UTC)
Vastusena viimasele kommentaarile: mesilased ei söö taruvaiku. Nektarist, lehemeest ja õietolmust valmistatakse mett ja suira, mida mesilased kasutavad toiduks. Taruvaik on mesilastele midagi, millega täidetakse pragusid, kitsendatakse vajadusel lennuava ja desinfitseeritakse taru. iffcool 18. detsember 2007, kell 18:00 (UTC)
Nüüd on olemas artikkel taruvaik. Püüdsin sinna parema seletuse välja mõelda. Vajadusel võin kirjutada ka teisi mesinduse alaseid artikleid.
Kuna paistab, et Commonsis on sellealastest hea kvaliteediga piltidest puudus, püüan eesmärgiks võtta ka järgmisel kevadel/suvel seda kitsikust vähendada.
iffcool 18. detsember 2007, kell 18:20 (UTC)