Arutelu:Masinaehitus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Osa selle artikli sisust tuleks viia artiklitesse Masin, Detail ja Koost. Andres 30. aprill 2006, kell 18.29 (UTC)


Masinaehitus on ka tööstusharu. Minu meelest ei tuleks siin rääkida masinaehituse põhitõdesid, vaid kirjeldada masinaehitust kui teaduse, tehnika ja majanduse haru. Andres 1. mai 2006, kell 05.23 (UTC)

Tead Andres masinaehitust kui teaduse, tehnika jamajanduse haru on väga raske defineerida. Eks aja jooksul tuleb kindlasti midagi paremat.

--Animagi 2. mai 2006, kell 23.35 (UTC)

Minu meelest on oluline teha vahet sõna "masinaehitus" kolmel tähendusel: teadusharu, inseneritegevuse ala ja tööstusharu. Igaühe neist võib eraldi defineerida. Andres 3. mai 2006, kell 05.28 (UTC)


Tööstusharu koha pealt panin mööda. Seda nimetatakse masinatööstuseks. Andres 3. mai 2006, kell 22.33 (UTC)

Kas masinaehitus on sama mis masinaehitustehnoloogia? Andres 3. mai 2006, kell 22.33 (UTC)

Ei need ei ole samad mõisted. Masinaehitustehnoloogia kuulub Masinaehituse alla. Lihtsalt väljendades- masinaehitustehnoloogia käsitleb seda kuidas masinaid valmistada. Masinaehitustehnoloogiat võib jagada: valutööde tehnoloogia, sepistamise tehnoloogia, stantsimise tehnoloogia, keevitamistehnoloogia, lõiketöötlemise tehnoloogia, koostamise tehnoloogia jne. Selleks, et midagi teha peab olema tehnika (tööpingid) ja tundma tehnoloogiat. See oleks nii lühiseletus.--Animagi 3. mai 2006, kell 22.59 (UTC)

Mul on tunniplaanis ka selline tund nagu masinaehituse tehnoloogia. Tegelikult on asi võrratult keerulisem nii, et täpset definitsiooni ei oskagi kohe anda.--Animagi 3. mai 2006, kell 23.01 (UTC)


Kas masinaehitusinsener ja mehhaanikainsener on eri asjad? Millisel erialal saab TTÜ-s õppida masinaehitusinseneriks? Andres 4. mai 2006, kell 04.08 (UTC)

Peale mehaanika käsitleb masinaehitus ka masinate juhtimisega seonduvat, samas paljud masinaehitusinsenerid nimetavad ennast mehaanikainsenerideks. Eks masinaehitusinseridel ongi nn. rauakool tähtsam kui infotehnoloogia,programmeerimine, elektroonika jms, kuigi mingid teadmised saab ka neist aladest. Aga TTÜ- s on selleks erialaks Tootearendus ja Tootmistehnika. Vähemalt bakalaureuseõppes ei ole neil sellist eriala nagu masinaehitus.--Animagi 4. mai 2006, kell 16.54 (UTC)

teadmiseks[muuda lähteteksti]

Masinaehitust saab väga profesionaalselt ja pesu ehtsalt õppida Tallinna Tehnikakõrgkoolis.