Arutelu:Masin

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Masin seaduse tähenduses on:

Ma ei saa päris hästi aru, mida see fraas peaks ütlema. Kas masin ja seadus on üks ja seesama? Ja üldse, mis seaduse? Priitp 13:05, 14 Jan 2005 (UTC)

Tjah, yhtlasi ei mõista mina jällegi, miks peaks artikkel yldse olema Masinad, mitte Masin. Paluks selgitust. --Oop 19:24, 15 Jan 2005 (UTC)

Muidugi tuleb artikkel ümber nimetada ainsuslikule kujule.
Artiklisse on pandud legaaldefinitsioon Masina ohutuse seadusest, kuid see pole asjakohane, sest masinat võidakse eri seadustes erinevalt tõlgendada. Muidugi võib artiklis legaaldefinitsioonide kohta alajaotus olla, aga alustada nii ei saa. Andres 20:13, 15 Jan 2005 (UTC)

Endine sisu on siin:

Masin seaduse tähenduses on:

  • omavahel ühendatud osade kogum, millest vähemalt üks on liikuv, koos vastava ajamiga, juhtimis- ja energiavarustusahelaga, mis on ühendatud kindlaks tegevuseks, näiteks materjali töötlemiseks, käitlemiseks, teisaldamiseks või pakendamiseks;
  • masinate kogum, mis ühtse tulemuse saavutamiseks on paigaldatud ja juhitav selliselt, et see toimib tervikuna;
  • vahetatav seade, mis muudab masina funktsiooni ja ei ole varuosa ega tööriist ning mis on lastud turule eesmärgil, et kasutaja ise ühendab selle masina, eri masinate või traktoriga (edaspidi vahetatav seade).

Andres 1. mai 2006, kell 05.35 (UTC)


Puudub masina üldine definitsioon. Muidugi on seda raske anda. Tuleks rääkida ka masina mõiste muutumisest.

Sõnal on ka teisi tähendusi: "must kast" (sobib ka lingi puhul artiklist Funktsioon (matemaatika), auto, arvuti. Tuleb teha ka täpsustuslehekülg. Andres 2. mai 2006, kell 07.14 (UTC)

Arvan, et toimetamise malli võiks nüüd maha võtta. Artikkel tundub korras olevat.--Animagi 31. mai 2008, kell 14:47 (UTC)