Arutelu:Maania

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siia viitab ka Phaidros, ja seal mõeldakse maaniat ilmselt teisiti. Ma ei oska õiget linki teha. Andres 24. mai 2006, kell 06.28 (UTC)

Kendall, sa oeld hea töö teinud artikli struktueerimisel. Samas jätsid välja minu tehtud viite parafiiliale. Kas see oli taotluslik? Ma oletan et ei olnud ja kirjutan uuesti sisse aga paranda mind kui eksin Tõnu Samuel 24. mai 2006, kell 07.49 (UTC)

Jah, kustutus oli taotluslik - parafiilia on normist kõrvalekalduv eelistus. Pigem juhtub, et maniakaalse episoodi ajal ei ole inimene absoluutselt valiv, st kõrgenenud energia ja enesetundega (ma olen vastupandamatult võimekas ja seksikas) kaasneb seksuaalse tungi tõus, mida rahuldatakse vahel ka mittetraditsionaalselt. Kui vaatad parafiiliate kirjeldusi, on kõikjal "seksuaalne kiindumus...", "seksuaalse erutuse saamine..." või "seksuaalne nauding...". Maniakaalsetel patsientidel ei ole ei kiindumust, nad ei saa (vaid rahuldavad) erutust, nauding on ebaadekvaatne (nagu näit. raha raiskamine ilma tegeliku vajaduseta midagi osta).--Ken 24. mai 2006, kell 07.59 (UTC)

Äkki niimoodi kirjutadki sisse? Mina näen seost küll, kuigi ehk definitsiooni päris kokku ei tule :) Tõnu Samuel 24. mai 2006, kell 08.06 (UTC)