Arutelu:Maa süsteemi teadus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Viimane lõik on problemaatiline, sest ta sisaldab hinnanguid. Tundub, et viimase lause võiks ära jätta, sest ta ei ütle midagi uut, vaid ainult väljendab hinnangut eelnevale. Andres 3. oktoober 2006, kell 06:59 (UTC)

Tõstsin viimase lõigu välja. Kes leiab siin midagi säilitamisväärset see pangu ta siis mingis neutraalsemas sõnastuses tagasi. Siim 3. oktoober 2006, kell 15:25 (UTC)

Maa süsteemi teaduse positiivne omadus on see, et ta pisut vähendab teaduses levivat tendentsi, mis väljendub selles, et teadlased teavad järjest rohkem järjest vähemast ning kipuvad seetõttu üldist pilti ära kaotama. Ohuks on see, et Maa süsteemi teadust on hakatud õpetama ka ülikoolides, asendades või kokku sulatades sellega näiteks geoloogia õppekava. Segu geograafiast, geoloogiast, keskkonnateadusest jms annab tudengeile küll mõningasi suhteliselt laialdasi teadmisi, kuid nad ei omanda oskust näiteks määrata kivimeid või tunda looduses ära geoloogilisi struktuure, mis geoloogi puhul peaksid olema iseenesestmõistetavad oskused. Seetõttu võib juhtuda, et tudengid saavad ebakvaliteetse hariduse, millega ei kaasne teadmisi ega mõistmist.