Arutelu:Lõvi

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Leviala kaardil ei ole Indiat. Andres 31. mai 2006, kell 18.06 (UTC)

paluks et te ka kirjutaksiide lõvi täht kujust midagi meil näiteks läheb vaja enda tähtkujust iseloomu

Jah, see on plaanis. Vaata Lõvi (täpsustus), seal on muuhulgas näha punane link (see tähendab, veel kirjutamata, aga kavas olev artikkel) Lõvi (astroloogia). --Lulu 19. september 2006, kell 12:41 (UTC)

loomade kuninga kohta. Olen kuulnud, et grisli on tublisti üle 300 kg. Ja mu arust tavaline pruunkarugi on 300 ringis. Järelikult, kaal ei ole põhjuseks, miks peaks lõvi kutsutama loomade kuningaks. On ju lõvist veel hulganisti raskemaid loomi.

Hääl ei tule ka arvesse.

Et miks siis ikkagi lõvi peetakse loomade kuningaks? Ja kas ikka peetakse? Ja kes peab?--Haigestunu 4. mai 2007, kell 17:10 (UTC) Võimalik, et olen irisemise tujus, kuid luid purustavaid hambaid omavad paljud kiskjad (kass, koer jne.) Ja peale prisket söömaaega mitte ainult lõvi ei pruugi vett, vaid isegi inimene kustutab janu. Ja meeldib ka inimesele peale head kõhutäit pikutada ning leiba luussse lasta. Jutu mõte see, et ei maksa lõvidest nii väga vaimustusse sattuda - üsna tavalised kiskjad nad... --Haigestunu 4. mai 2007, kell 17:29 (UTC)

Jah, huvitav kysimus. Vähemalt Euroopas olevat see lõvi pidamine loomade kuningaks alguse saanud yhest raamatust. See oli umbes 2. sajandil. Kreekakeelne illustreeritud käsikiri, tuntud nimega Physiologus. See tõlgiti ladina keelde umbes aastal 400 ning sealt hiljem ka teistesse keeltesse. Ja sealt see alguse sai. Läks mitmesugustesse muistenditesse, muinasjuttudesse jm. Kui huvitab, siis inglise keeles on selle raamatu kohta artikkel ingliskeelses Wikipeedias: http://en.wikipedia.org/wiki/Physiologus, aga tolles artiklis eriti midagi lõvi kohta ei ole, lihtsalt, sellele raamatule viidatakse, kui on jutt lõvist kui loomade kuningast. --Lulu 4. mai 2007, kell 17:39 (UTC)


ma nüüd ei tea, kas on minu brauser lolliks läinud või mis, aga näen sellist teksti ekraanil. Kolme redigeeri järjestikku


Fail:Kummaline redigeeri.jpg

--Hendrix 6. mai 2007, kell 15:43 (UTC)

Tundub, et see sõltub piltide paigutusest. Nüüd on enam-vähem korras. --Metsavend 11. mai 2007, kell 07:50 (UTC)


Välja:

Lõvi on ikka päris tugev, aga liiger on raskem

Andres 28. detsember 2007, kell 21:53 (UTC)


Lõvi on üks neljast kasside perekonda kuuluvast liikmest. Lõvi on śuuruselt teine kass peale tiigrit.

See on täiesti vale, võtsin välja. Ülejäänut ei vaadanud. Andres 12. märts 2010, kell 08:31 (UTC)

"Praidi kuulub tavaliselt 1-2 kuni umbes neli täisealist isalõvi, tosinajagu emalõvisid ja kutsikaid.[1] Tavaliselt on praidis 7 kuni 10 või rohkem isendit"

See on lollus. Parandusettepanek (lõvide elu tundmata): Praidi kuulub tavaliselt 1-2 (harvem kuni neli) täisealist isalõvi, tosinajagu emalõvisid ja kutsikaid.[1] Tavaliselt on praidis 7-10 isendit (vahel ka rohkem)

Paranda julgelt. Andres (arutelu) 30. jaanuar 2015, kell 22:27 (EET)[vasta]