Arutelu:Kultuur

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Panin yles. Loodetavasti sobib kondikavaks ja edasi arendamiseks. --Lulu 11:06, 27 Jan 2005 (UTC)

Arvan, et selle pealkirja all võib käsitleda kolme esimest tähendust, neljanda kohta peaks olema eraldi artikkel. Andres 12:17, 27 Jan 2005 (UTC)

Kultuur on mõiste, mida kasutatakse mitmes tähenduses.

See ei ole korrektne, sest kultuur ei ole mõiste ja mõistel ei ole mitut tähendust. Kas kellelgi on välja pakkuda korrektsem sõnastus? Andres 12:19, 27 Jan 2005 (UTC)

tjah, miks mitte, näiteks: Keel on sõna, mis on kasutusel mitmes tähenduses: vahet ei ole... meil võiks mingi standard olla taoliste asjade suhtes... --Lulu 17:16, 27 Jan 2005 (UTC)

Ka see ei ole korrektne, sest keel ei ole ka sõna.
Arvan, et standardit ei tohiks olla, sest see piirab loominguvabadust, küll aga võiks olla eeskuju. Mina ise unustan iga kord ära, kuidas olen varem sõnastanud. Andres 19:04, 27 Jan 2005 (UTC)
nojah, aga midagi peaks ju olema.. standard selles mõttes, et kui sõnal on mitu tähendust... kas teha eraldi suunamislehekylg... või kuidagi teisiti... mõiste, termin, sõna... (millel on mitu tähendust)... mis oleks sobivaim.. kysimus pole ainult selle mõiste puhul, vaid yldisemalt...--Lulu 20:03, 27 Jan 2005 (UTC)
Meil on välja kujunenud erinevad variandid, mida kasutatakse erinevalt olukorrast. Täpsustusleheküljed on näha kategooriast Category:Täpsustusleheküljed. Vaata, kuidas erinevad täpsustusleheküljed on vormistatud. Kui tähendusi on vähe, siis täpsustuslehekülgi ei pruugi olla. Lähedased tähendused on tavaliselt ühel leheküljel koos. Andres 20:48, 27 Jan 2005 (UTC)

Kas on mõtet ära märkida ka kultuuri kitsas tähendus - kaunid kunstid jms; "see, millega tegelevad kultuuriministeerium ja kultuuriajakirjandus"?

Jah. Andres 7. september 2005, kell 16.48 (UTC)

Võtsin selle välja, sest see ei sobinud kohta, kuhu see oli pandud. Pealegi langeb see kokku [www.hummuli.ee/~hare/tartu/SOTSIOLOOGIA.doc selle] veebilehe formuleeringutega.

Kultuur: see on ideaalid, väärtused normid ja käitumistavad, mis reguleerivad inimestevahelisi suhteid. Kultuur on inimtegevuse produkt, mis ei asu väljaspool inimgruppe, ei teki iseenesest ja on muutuv sotsiaalses aegruumis. Andres 11. jaanuar 2006, kell 18.35 (UTC)


Kas vastukultuuri jaoks ei peaks olema omaette jaotus? Praegune paiknemine subkultuuri alajaotuses ei tundu loogiline.--Andrus Kallastu (arutelu) 16. mai 2018, kell 22:21 (EEST)[vasta]