Arutelu:Kapitoolium (Washington)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

muideks enamikes USA osariikide pealinnades on "omad" kapitooliumid mitte alati künkal ehk siis hoone kus käib osariigi esindajatekoda koos. kutsutakse siis näiteks Texas State Capitol --makruss 12. juuli 2006, kell 07.52 (UTC)


Kust on võetud nimekuju "Kapitooliumi Hoone"? Hoone eestikeelne nimi on Kapitoolium. Artikli pealkiri võiks olla "Kapitoolium (Washington)". Andres 12. juuli 2006, kell 18.36 (UTC)

Usun, et "Kapitooliumi Hoone" on tulnud tõlkest selle hoone ametlikust nimest ehk Capitol Building mis on ka kivisse raiutud hoone fassaadil kohe peaukse kohal. siin peab tipa ringi tegema - seal on 2 nimetust mis on ametlikult kasutusel ja ka rahva seas levinud - esiteks Capitol Building mis tähendab Kongressi hoonet siis see küngas on saanud nimeks Capitol Hill (enne oli Jenkins Hill - omaniku järgi) - kõnekeeles kasutatakse lühendit "on the Hill" ehk siis märgitakse sellega tegevust mis toimub kogu künka piirkonnas. Lisaks on veel ajakiri "The Hill" mis kajastab poliitikute tegevust "künkal" - "on the Hill" ja selle ümber aga see on eraldi jutt. Põhipoint on selles et kuidagi peab kajastama ka selle kün ka nimetuse - kui inspiratsioon tuleb teen kui keegi ette ei jõua. --makruss 18. juuli 2006, kell 18.50 (UTC)


Artikli pealkiri peaks olema "Ameerika Ühendriikide Kapitoolium". Sealkandis on veel lisaks paljusid osariikide kapitooliumeid, väikese tähega. Siinjuhul on justkui tegu USA kapitooliumite kapitooliumiga, suure tähega.

Täitsa võimalik jah. Siinse pealkirjaga on veel ka see häda, et Washingtoni osariigil on ju samuti kapitoolium olemas.  • • • Kasutaja:Ahsoous • arutelu13. august 2017, kell 02:19 (EEST)[vasta]