Arutelu:Kaiseri aken

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Retsensioon[muuda lähteteksti]

Üldmulje tööst on hea. Sisu on jagatud loogilisteks osadeks, olemas on sissejuhatus, mis annab lühiülevaate mõistest.

Positiivne[muuda lähteteksti]

  1. Artikkel vastab kehstetatud nõuetele. Pikkuseks sain enam-vähem täpselt 300 sõna (sõltub, kas peatükk "Viited" jätta sisse või mitte :D).
  2. Artikli puhul ei ole tegemist ingliskeelse versiooni otsetõlkega. Inglisekeelset versiooni on küll kasutatud, aga lisatud on ka omapoolset infot.
  3. Kirjavigu töös ei avastanud

Negatiivne[muuda lähteteksti]

  1. Teksti sees võiks kasutada olulisemate mõistete ja nimede viitamist vastavatele eesti- või inglisekeelsetele Vikipeedia artiklitele. Isegi, kui neid artikleid veel ei eksisteeri.
  2. Viimase lõigu viited tekitasid natuke segadust - viidete all oli toodud ainult autorite nimi ja lehekülje number. Kas see on tahtlikult nii või on midagi viitel puudu jäänud? Kui viide on samast allikast, kas võiks selle koondada ühe viite alla?

Viitamine ja plagiaadikontroll[muuda lähteteksti]

Lisaks eelnevalt toodud märkusele tekkis küsimus teise peatüki (Parameetrite leidminekohta. Antud peatükis pole ühtegi viidet - kas tegemist on autori omaloominguga või on viide ununenud? Ülejäänud töös on viidatud korralikult ja plagiaadikahtlust ei tekkinud.

Soovituslik hinne[muuda lähteteksti]

Artikkel vastab ̈uldjoontes aine n ̃ouetele, sisaldab kasulikku infot ja kui viited ̈ule vaadata, siis on tegemist kindlasti väärt tööga. Pakun omalt poolt hindeks 8 punkti 10-st. Ain258 (arutelu) 23. aprill 2023, kell 09:33 (EEST)[vasta]

2. retsensioonis tuvastatud vead[muuda lähteteksti]

Need viited, mis on tehtud teistele vikipeedia artiklitele tuleb korda teha. Näiteks oled viidanud artiklile "digitaalses signaalitöötluses", sellise pealkirjaga artiklit pole olemas ega peakski olema. Linkimisel saad muuta, mis artiklile ta kasutaja suunab. Tee need suunamised korda, et need pealkirjad kuhu suunad poleks mingis käändes, näiteks "Digitaalne signaalitöötlus" artikkel on täitsa olemas. Rohkem suuri vigu ei täheldanud.


Kui hakata lugema, siis ei saa aru, millest jutt on. Ka artikkel Aknafunktsioonid ei too kohe selgust. --Andres (arutelu) 20. september 2023, kell 13:07 (EEST)[vasta]