Arutelu:Jämesoole mikrofloora

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikli alguses tuleks mainida, mis asi see jämesool üldse on. Andres 13. oktoober 2006, kell 09:54 (UTC)

Jämesool on imetajate seedetrakti osa, mis järgneb peensoolele ja lõpeb pärakuga. --- Ei saa rääkida selles artiklis yksnes inimese jämesoolest. Lindude, roomajate, kahepaiksete ja kalade puhul peaks vähemalt ära nimetama analoogilise organi olemasolu. --Lulu 13. oktoober 2006, kell 11:19 (UTC)

Kas lindudel jne on jämesool või sellega analoogiline organ? Või teiste sõnadega, kas seda analoogilist organit nimetatakse jämesooleks? Ja kas ta on ainult inimestel peensoole ja päraku vahel?

Lindude jt kohta ei tea, kuidas seda nimetatakse. Aga imetajatel on ta jah olemas ja nimi on jämesool ja peensoole ning päraku vahel ta asub. See tähendab, mitte ainult inimestel. Tema osadel on veel eraldi nimed (pimesool, käärsool, pärasool jne). --Lulu 13. oktoober 2006, kell 16:06 (UTC)

Inimese jämesoolest tuleks rääkida eraldi alajaotuses. Andres 13. oktoober 2006, kell 12:07 (UTC)

Jajah, aga mille poolest ja milliste imetajatega võrreldes on inimese jämesool teistsugune? See mikrofloora on ju ka seal teiste imetajate puhul sarnane. Inimest on lihtsalt põhjalikumalt uuritud. Antud artikli pealkiri (selle praeguse sisu puhul) peaks olema Inimese jämesoole mikrofloora vmt, ehkki sisuliselt võiks see mikrofloora jutt käia ka paljude teiste imetajate jämesoole kohta. --Lulu 13. oktoober 2006, kell 16:06 (UTC)

Teisaldasin, redigeerisin, ehk sai parem. --Lulu 13. oktoober 2006, kell 17:45 (UTC)

Pidasin silmas, et artiklis jämesoolest tuleks rääkida inimese jämesoolest eraldi alajaotuses. Muidugi on palju ühist, sellepärast ongi üldse mõtet ühisel artiklil. Aga inimese jämesool on inimeste jaoks eriti tähtis, sellepärast ongi selle kohta väga palju andmeid.
Mina ei tõstaks vähemalt esialgu selle artikli sisu siin eraldi artiklisse. Andres 13. oktoober 2006, kell 19:19 (UTC)

Puuduvad leheküljed Jämesool ja Mikrofloora. Andres 21. november 2007, kell 18:55 (UTC)