Arutelu:Islam Dugutšijev

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Aserbaidžaanikeelne nimi on İslam Duqiçiyev? Kas ei peaks seda kasutama? Andres (arutelu) 4. märts 2012, kell 21:56 (EET)[vasta]

Ärge siinkohal väga jamage. Tegemist on Groznõis sündinud ja kasvanud tšetseeni sportlasega kes on hetkel Venemaa noorte koondise peatreener. See, et ta poliitiliste põhjustel võistles mõned võistlused Aserbaidzaani värvides, ei tee temast veel aseri sportlast. See on küll ilmselge möödalask. Tean ja tunnen seda härrasmeest juba alates 1982 aastast ning siin ei ole mõtet isegi viiteid lisaks otsida. - http://wrestrus.ru/users/50


Kaks vastukaivat viidet siis lisaks :) - http://www.fila-official.com/index.php?option=com_content&view=article&id=652%3Aislam-dugushiev-aze&catid=106%3Alutte-greco-romaine&Itemid=100350&lang=en ja http://www.sports-reference.com/olympics/athletes/du/islam-duqiciyev-1.html.

Eks aserid taha tast jah oma poissi teha. Tegelikult on asjad sellest aga üsna kaugel. Põhitulemused tegi ta ikkagi tšetseenina ja Venemaa või NSVL värvides.

Probleem selles et FILA kaardi täidab maadleja ise mitte koondis esindaja ega keegi kolmas. Kuidas mõista et sünnkohaks Aserbaidžaan on maadleja ise markinud!?

Eks seda ole esmapilgul tõesti raske seletada. Kuid ilmselt täitis ta ankeedi olles Aserbaidžaani koondises parasjagu. Ju siis oli sel hetkel nii vaja. Kuidagi teisiti ei oska seda seletada.

Lisasin ühe venekeelse artikli juurde. Selgub, et ta on sündinud Kasahstanis kuhu tšetšeenid olid Stalini poolt välja saadetud. Hiljem anti võimalus perekonnale naasta isa-isade maale Tšetšeeniasse kus Islam alustas maadlusega tegelemist. Ise viibisin aastatel 1982 - 1986 pidevalt NSVL koondise treeningkogunemistel ja seal oli Islam Grožnõi "Dünamo" kirjas. Osalesin ka ise 1986. a NSVL meistrivõistlustel Doni äärses Rostovis. Sealt on meeles, et Islam võitis kuni 68 kg esikoha. Seetõttu viisin sisse ka paranduse. Eelnevalt oli märgitud, et ta saavutas 1986. a NSVL meistrivõistlustel 2 koha.

Vene wiki põhjal võitis Aslaudin Abaev, kes võitis 1987. aastal selles kaalus lisaks EMi ja MMi.

Võtan eeltoodu tagasi. Sorry. Tundub, et Islam oli tõesti siiski teine 1986. a.