Arutelu:Internetipsühholoogia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Interneti plahvatuslik levik on toimunud nii kiiresti ja sellele järgnev jutt on konkurentsitult tänase hommiku parim nali. Priitp 08:09, 4 Oct 2004 (UTC)

Viskasin välja Leoni artikli, mis oli selline:


Internetipsühholoogia on uurimus interneti mõjust nii isiklikele, tööalastele kui sotsiaalsetele suhetele aitab teadvustada, mida me internetis ikkagi teeme. Uus elektrooniline keskkond võimaldab meil loobuda piirangutest ja kasutada universaalseid suhtlusvorme.

Internetipsühholoogia analüüsib emotsionaalse intelligentsuse avaldumisvorme ja mulje kujundamist võrgus ning anonüümsuse mõju inimsuhetele. Märksõnadeks on: arvutivõrgud, elektrooniline kommunikatsioon, suhtlemine, psühholoogilised aspektid, suhtlemispsühholoogia, rollid.

Interneti plahvatuslik levik on toimunud nii kiiresti, et seda, kui meie käitumise olulist mõjurit, pole sügavuti analüüsitud. Internetis käituvad inimesed aegajalt veidralt. Interneti keskkonda saame ise mõjutada ning mängida keerukaid identiteedi ja rollimänge. Internetipsühholoogias on kaks polaarmõistet: päriselu ja internet. Uurides võrgukäitumist, siis:

  1. kohtame rohkem kriitikat ja avalike netiarutelude puhul kaob mõõdukus, kommenteerijad muutuvad agressiivseteks ja pidurdamatuteks;
  2. virtuaalkeskkond on psühholoogiliselt nii lummav, et inimene ei suuda end välja logida;
  3. internet kui sidepidamise vahend isoleerib inimesi veelgi enam;
  4. internet on alternatiivinimeste suhtlemiskeskond, kus öeldakse kergemini välja arvamusi mida näost näkku suhtlemisel kunagi ei kasutataks.

Võibolla leiab keegi siit midagi kasulikku artiklisse tagasi integreerimiseks. Kahtlen tugevasti, kas mõistet "internetipsühholoogia" yldse kasutatakse, aga olgu. --Lulu 19:04, 4 august 2005 (UTC)