Arutelu:Impeerium

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Lugupeetud Leon, ei taha Sind sugugi solvata, aga misasi see "Impeerium Romanum" on? Ehk seletaksid plebeidele, miks eelistad ladinakeelses sõnas "Imperium" ühele e'le kahte... või miks ka mitte kuut? On see mõni uus patriitslik mood?

Lause "Rooma kujunes monarhistlikuks hiigelriigiks, vallutatud kolonjalmaadega" (sic!) ei vaja vist pikemat kommentaari... Misasi see "kolonjalmaa" on? On tore, kui juhindud 20. sajandi algul trükitud ajalooõpikuist, kuid arvestagem, et vahepeal on mõndagi muutunud.

"Sellest alates kasutatakse sõna teiste riikide allutatamise läbi moodustunud riikide liitu." (???) See on mõttetu joga.

Arvan, et streikide asemel võiksid Sa tutvuda õigekirja ja lauseehituse reeglistikuga. See on mõnikord küll raske, kuid tasub proovimist!--Silver 22:05, 3 Oct 2004 (UTC)

Põhimõtteliselt on vähemalt Tartus ülikooli juures võimalik läbida kursusi, kus oma teadmisi eesti keelest värskendada saab. Ehk on neid ka teiste kõrgkoolide juures. Soovitan! - Urmas 22:24, 3 Oct 2004 (UTC)

Siin on kaks tähendust. Leian, et need peaksid olema eraldi artiklites. Andres 7. september 2006, kell 17:09 (UTC)


See ei ole praegu täpsustuslehekülg. Sel juhul peaksid olema vastavad lingid. Andres 8. september 2006, kell 06:23 (UTC)


Minu meelest peaks kindlasti olema vähemalt kaks artiklit. Muidu ei saa täpselt viidata. Andres 8. september 2006, kell 19:11 (UTC)


Impeeriumi kandjaks oli imperaator.

Millises tähenduses on siin sõna "impeerium" kasutatud? Andres 8. september 2006, kell 19:12 (UTC)

Minu meelest ei saa hästi ühes artiklis rääkida kahest täendusest.

Sõnal "impeerium" on ka politoloogiline tähendus, näiteks koloniaalimpeeriumil ei pea olema keisrit. --Andres (arutelu) 21. veebruar 2024, kell 14:23 (EET)[vasta]

Jah. Siin võiks arvatavasti kirjutada impeeriumist suur- või maailmariigi tähenduses, kuna seda nähtavasti peavad silmas peaaegu kõik lingid. Teise artikli pealkiri võiks olla Impeerium (Vana-Rooma).
Tundub, et praegusel kujul ei ole mõtet seda artiklit säilitada. Selle esimene lõik on nähtavasti kasutaja Vaher omalooming ja ülejäänu on võetud enamvähem sõna-sõnalt antiigileksikonist. Pikne 21. veebruar 2024, kell 18:39 (EET)[vasta]