Arutelu:Hispaania kirjanike loend

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas siin loetletakse Hispaania kirjanikud sõltumata keelest? Andres 11:45, 27 Nov 2004 (UTC)

Raske küsimus. Mõtlesin ise siin loendis Hispaania hispaaniakeelseid kirjanikke, katalaani ja baski keeles kirjutavad kirjanikud võiksid olla eraldi loendites. Ladina-Ameerika hispaaniakeelsed kirjanikud võiksid olla eraldi loendis, sest kirjandusteoorias käsitletakse Ladina-Ameerika kirjandust tavaliselt ühtselt. Brasiilia kirjanikud võiks olla eraldi loendis. ToomasVe 21:20, 27 Nov 2004 (UTC)

Vicente Aleixandre on minu teada katalaanikeelne kirjanik.
Võib-olls peaks siis pealkiri olema "Hispaaniakeelsete Hispaania kirjanike loend". Analoogiliselt ka "Hispaaniakeelsete Ladina-Ameerika kirjanike loend". Muidugi võiks ka iga riigi kohta olla veel eraldi loend. Andres 21:31, 27 Nov 2004 (UTC)
"Hispaaniakeelsete Hispaania kirjanike loend" oleks sisuliselt kõige täpsem nimetus tõesti, ainult on kuidagi kohmakas. Vicente Aleixandre on tõesti kirjutanud ka katalaani keeles. Siit tuleb Hispaania puhul probleem - paljud katalaani keeles kirjutavad kirjanikud kirjutavad ka hispaania keeles. Kas nende puhul tuleks kaalude nende paigutamist mitmesse loendisse korraga? Kui ei, siis milliste kriteeriumite kohaselt paigutada kirjanik konkreetsesse loendisse?
Ma lihtsalt ei teadnud, et Aleixandre on kirjutanud ka hispaania keeles. Teadsin ainult tema luuletusi, mis kunagi katalaani keelest eesti keelde tõlgiti. Arvan küll, et ta tuleks paigutada nii katalaani kirjanike kui ka hispaaniakeelsete kirjanike hulka, sealhulgas siis hispaaniakeelsete Hispaania kirjanike hulka. Dubleerimine ei tekita minu meelest mingit probleemi. Loendi alguses tuleb lihtsalt täpselt kirjutada, milliste kriteeriumide alusel seda koostatakse. Mis puutub kohmakusse, siis ma ei näe, et see midagi ära rikuks. Andres 20:05, 28 Nov 2004 (UTC)
Samas võib mõni hispaania keeles kirjutav kirjanik ennast pidada katalaani kirjanikuks. Millisesse loendisse tema paigutada? Sarnane probleem võib tekkida muide ka iiri kirjanike puhul. Seetõttu ei ole äkki otstarbekas loendit siduda üksnes keelega, milles kirjanikud kirjutavad. Millistel alustel võiks loendid sellisel juhul olla koostatud ei oska mina ette panna.

ToomasVe 09:39, 28 Nov 2004 (UTC)

Lahenduseks võiks olla see, kui koostada nii loendid keele alusel kui ka rööpsed loendid rahvuslikul või muul alusel juhtudel, kui asja iseloom seda nõuab. Andres 20:05, 28 Nov 2004 (UTC)
Inglise vikis on see tõesti nii, et loendid keele alusel, kuid ka selline loend pole halb, kui oleks alfabeetalises järjekorras (tähtede kaupa), seda toetab ka üks vikiväline programm. Ise arvan, et ehk oleks parem ikkagi mitte pooldada keele järgi, sest siis tuleks rohkem probleeme, kui riikide kirjanike loendiga, sest mõni kirjanik on viljelenud mitmeid keeli, samuti mõne kirjaniku riiki on raske määratleda, kuid kergem kui keeleliselt, mida kirjutas --Dj Capricorn 12. veebruar 2006, kell 18.32 (UTC)

Kustutada?[muuda lähteteksti]

Kas sellisel ebatäielikul ebaselgete kriteeriumitega loendil on mõtet? Metsavend 30. mai 2023, kell 23:03 (EEST)[vasta]

Poolt, sellised loendid on suuremas osas jäänukuid 20 aasta tagant.--Raamaturott (arutelu) 30. mai 2023, kell 23:09 (EEST)[vasta]