Arutelu:Harilik ussikeel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Alajaotuses "Iseloomustus" on kolm lauset järjest sõna-sõnalt Loodusmuuseumi lehelt maha kirjutatud. Andres 31. juuli 2006, kell 07.06 (UTC)

Ka teisena mainitud veebilehelt on pikki tekstilõike, osalt pisut ümbersõnastatuna, maha kirjutatud.

Soovitan alustada teiste vikide materjali kompileerimisest ning alles seejärel kasutada eestikeelseid allikaid. Muidu on väga raske saada artikleid, mis pole liiga lähedane teistele eestikeelsetele tekstidele. Andres 31. juuli 2006, kell 07.10 (UTC)

Ma alles tegelen selle artikliga. Just lisasin võõrkeeled. Kui oled vaadanud, siis ingliskeelsel wikipedia lehel pole selle kohta praktiliselt mitte midagi kirjas ja minu peaegu olematu võõrkeelteoskus ei luba nt: saksa või hispaania keelest midagi tõlkida. Siiski, ma töötaks selle artikliga natuke ja selle hoiatuse võiks millelgi lähipäevil kustutada. Seda ei ole varsti lihtsalt enam vaja. --iff 31. juuli 2006, kell 20.22 (UTC)

Kui artikkel on sellises seisus, et autoriõiguste rikkumisest ei saa rääkida, siis võib muidugi vastava märke ära võtta. Aga soovitaksin selline tekst koostada algul off-line, siis langevad probleemid ära. Andres 31. juuli 2006, kell 20.31 (UTC)

Eemaldasin vastva märke ja loodan, et kui kellegi arvates see artikkel ikka kellegi/millegi autoriõigusi rikub, siis uuesti seda märget ei teki vaid piirdutakse leitud lause ümbersõnastamisega. --iffcool 2. august 2006, kell 16.52 (UTC)


Jutt vene ussikeelest ei kuulu siia.

Mul on toimetamine pooleli. Andres 2. august 2006, kell 17.25 (UTC)

Kuna paistab, et oled siin nagu toimetamisega poole peal, siis endapoolsete lisadega vahele ei sega. Siiski toimeta märke on kaks tükki, jutt vene ussikeelest on toodud ainult näitena ja rahvapäraste nimede loetelu venib liiga pikaks kui see nii esitada. Aga see on vaid minu arvamus --iffcool 2. august 2006, kell 17.53 (UTC)

Võid julgelt sekkuda. Kes teab, millal ma toimetamist jätkan.
Vene ussikeelt tuleks mainida artiklis ussikeel (perekond). Muidu tekib segadus. Siin mõeldakse ju ussikeele all harilikku ussikeelt.
Võib-olla küll, et rahvapäraste nimede loetelu venib niimoodi liiga pikaks.
Võib-olla peaks rahvapäraste nimede alt tegema ümbersuunamised. Andres 2. august 2006, kell 18.26 (UTC)

Kõrvaldasi selle teise toimetamise märgi (2 oli vist liiast) ja proovisin näidet vene ussikeelega muuta nii (sõna "teine", ja link vene ussikeele kohta), et ei tekiks kahtlust, et vene ussikeel on teine liik (mitte harilik ussikeel).

Ümbersuunamisi teha, ma ei ole seda veel proovinud ja vist ei oska seda. Seega kui pead seda vajalikuks, peaksid seda ise tegema. Kas seda tehakse selle "redirect" malliga?

Põhimõtteliselt võiksid ümbersuunamised olla, kuigi need pole põhimõttelise tähtsusega. Selleks tuleb luua vastava pealkirjaga artikkel ning panna sinna redigeerimisboksi alt viimane "Wiki märk" ja selle nurksulgude sisse pealkiri, millele ümber suunatakse. Andres 2. august 2006, kell 19.46 (UTC)

Küll aga selle rahvapäraste nimede loetelu peaks kas taastama nagu see enne oli (nimi 1, nimi 2,...) või lisama kõrvale pildi. Vähemast mind see loetelu kõrvalolev tühi leheosa nagu häiriks, kui see lõkkab ülejäänud informatsiooni nii alla (teksti keskel selline tühjem koht). Võib-olla on see muidugi minu viga, et mind häirib aga ikkagi.

Tee, kuidas Sulle meeldib, kui keegi ei avalda teistsugust arvamust. Mind isiklikult see ei häiri, kui ülejäänud info allapoole nihkub. Üks võimalus on ka panna need nimed kuskile tahapoole. Andres 2. august 2006, kell 19.46 (UTC)

P.S: Miks allkirja ees on kaks kriipsu? (enne neid lainelisi jooni, on neid vaja?) iffcool 2. august 2006, kell 19.37 (UTC)

Mina neid kahte kriipsu ei pane. See on inglise viki komme, seal tähendavad need kaks kriipsu midagi mõttekriipsu taolist. Andres 2. august 2006, kell 19.46 (UTC)

Kas siia peaks suunama ka ämmakeele? Ave Maria 16. juuli 2011, kell 10:39 (EEST)[vasta]

Kindlasti mitte, sest ämmakeel on viigikaktus. :-) --Kk 16. juuli 2011, kell 11:31 (EEST)[vasta]