Arutelu:Goodid (subkultuur)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Arutelu:Goot)

Kas tuleb öelda "goodid" või "gootid"? Artikli pealkiri peaks olema mitmuses. Ja neid tuleb eristada hõimurühmast gootidest. Andres 23. mai 2007, kell 19:48 (UTC)


Goodid on subkultuur, kes selleks, et maailma šokeerida on ebatavalise välimuse ja olemusega. Põhiline riietumisel kasutatav värv on must. Kasutatakse ka teise värve nagu punane, lilla, sinine ja roheline. Riietuse juurde käivad ja uhked sametist kleidid, palju võrku ja korsetid. Jalas on alpid ehk kõrged platformsaapad või -kingad. Riietuse juurde käivad ka aksessuaarid nagu igasugused ketid, kaelarihmad, käerihmad ja vööd neetidega, nahkkindad ja sõrmused. Enamasti gootidel on valge nahk, juuksed mustaks värvitud ning nii mõnigi on ka kulmud välja kitkunud. Meik on ebatavaline ja omapärane. Ka meigi juures on põhilisteks värvideks valge, must ja veripunane.

Muusika poolest eelistavad nad ka metalit ja gootit. Mitte kõik goodid ei tegele satanismiga. Goodid pole kurjad ega koguaeg masenduses, võivad ka rõõmsad ning õnnelikud olla. Goodid ei taha kõiki tappa. Väljendavad end põhiliselt muusikas, luules ja ka kunstis. Enamasti on nende teosed sünged ja melanhoolsed.

Eelmine versioon. Andres 2. juuni 2009, kell 06:54 (UTC)

Ma arvan, et sõnast goodid on ju ometi olemas ka ainsus ja artikkel võiks vähemalt ühe korra seda kasutada. Mitmusest ilmselgelt ainsust järeldada siin vist ei saa.90.190.225.121 5. august 2010, kell 02:10 (EEST)[vasta]

Ainsus on "goot". Kui oskad, pane sisse. Andres 5. august 2010, kell 02:23 (EEST)[vasta]