Arutelu:Fotodiood

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Võimaluse korral katsu nii kirjutada, et ka see, kes elektroonikat ei tunne, midagi aru saaks. Andres 12:31, 2 Feb 2004 (UTC)


Püüan.
Jaan513 12:32, 2 Feb 2004 (UTC)

Ei, Jaan, ära jäta midagi välja, ära lihtsusta. Aga vähemalt osa sellest jutust (ütleme, algus) peaks olema mõistetav ka ilma eriteadmisteta. Sul tuleb asju lihtsalt üksikasjalikumalt selgitada ning tua välja ka asju, mis on ridade vahel. Lugejal pean olema vikipeediat lugedes võimalik artiklo mõistmiseks vajalikud teadmised omandada. Sellepärast on ka vaja linke artiklitele, kus antakse eelteadmised. Kui hakkad elektroonikast kirjutama, siis mõtle sellele, kuidas saaksid anda vajslikud teadmised A-st ja B-st peale. Andres 12:46, 2 Feb 2004 (UTC)
Seda artiklit lugedes tahaks teada, millel põhinevad fotodioodi omadused, milline on tema ehitus (millised erinevad tüübid tal on ) ning kuidas tema omadused võimaldavad rakendusi ja millised need on. Kuidas ja millal see leiutati, kui laialdaselt seda kasutati. Kas see on kallis või odav ja muud taolist. Andres 12:56, 2 Feb 2004 (UTC)

dioodi omadused[muuda lähteteksti]

Fotodioodi võime tekitada valguse toimel elektromotoorjõudu on vaid üks omadustest. Koduelektroonikas kasutatakse enamasti fotodioodi omadust juhtida voolu sõltuvalt valgustatusest vastupingereziimil.

Palun täienda teksti. Andres 1. märts 2008, kell 20:30 (UTC)

Katsun lähiajal peatüki "tööpõhimõte" lisada.

Arutelulehel allakirjutamiseks vajuta neli korda ~ . Andres 1. märts 2008, kell 22:24 (UTC)