Arutelu:Elbe

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mul on küsimus. Õigupoolest ei voola Elbe sugugi läbi Maagimäestiku, see lõpep paar kümmend kilomeetrit läänepool, vaid läbi Elbe-Liivakivimäestiku (tšehhi Labské pískovce, saksa Elbsandsteingebirge). Ma ei tea aga, kuidas seda õigesti eesti keeles nimetada - Peeter Pälli raamatus seda pole. Kas keegi teaks? --Mmh 4. mai 2007, kell 22:41 (UTC)

Eesti keeles ongi see Elbsandsteingebirge. KNAB annab tšehhikeelseks nimeks Děčínské stěny. Kas jutt on samast asjast? Andres 4. mai 2007, kell 22:48 (UTC)
Ei. Děčínské stěny on ainult väike osa Elbsandsteingebirgest. Tšehhi keeles on Elbsandsteingebirge täiesti kindlasti Labské pískovce. Mõnikord räägitakse ka Českosaské Švýcarsko-st ("Böömi-Saksi Šveits"), millele aga vastab saksakeelne Sächsisch-Böhmische Schweiz. --Mmh 5. mai 2007, kell 10:13 (UTC)
vt siit (peateksti esimeses lõigus)
Veel tegin kindlaks, et umbes sama palju kasutatud on Děčínská vrchovina, st Děčíni kõrgustik. See on pigem geograafiline nimi, Labské pískovce pigem kohanimi. Elbsandsteingebirgest artiklisse kirjutasin nüüd need mõlemad nimed. --Mmh 5. mai 2007, kell 10:29 (UTC)
Mis vahe on geograafilise nime ja kohanime vahel? Andres 5. mai 2007, kell 10:49 (UTC)
Et esimest kasutab pigem teadlane, kes oma muuseumikabinetis istub ja sealt maailma vaatleb, ja viimast kasutab kohalik inimene. Ametlikudes dokumentides leidub kõike kolme vormi: Labské pískovce, Českosaské Švýcarsko, Děčínská vrchovina. Esimese järgi nimetati maakaitseala, teise järgi nimetati rahvuspark. --Mmh 5. mai 2007, kell 18:20 (UTC)

"kus Mělníki juures ühineb suure Vltava jõega" Minu meelest oleks õigem öelda, et Vltava suubub Elbesse. Velirand (arutelu) 27. august 2023, kell 10:10 (EEST)[vasta]