Arutelu:Eesti Rahva Tänumedal

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Peavoolumeedia vaikis - Toodud on üsna suur hulk ajalehti, muuhulgas Postimees. Ja minuarust kuuluvad ka maakonnalehed peavoolumeedia hulka. Oma maakondades on nad väga loetavad.--WooteleF 4. jaanuar 2010, kell 10:45 (UTC)

Maakonnalehed on siiski jätkuvalt iseseisvad ja parteipoliitiliselt vabamad kui üleriigiline peavoolumeedia, kes ei kirjutanud mitte Tänumedali andmisest vaid levitas ERR poolt enne medali üle andmist soppa teadet nagu solvaks Tänumedal sõjasangarit.:)--Ancien
Nojah, peavoolumeedia pole kuigi täpselt määratletud termin.--WooteleF 5. jaanuar 2010, kell 16:40 (UTC)

1) isikut, kellele pole Eesti Vabariigis osutatud riiklikku tunnustust, kuigi ta vääriks seda teenete eest Eestile - Kas Harald Nugiseksi autasustamine oli siis eeskirjavastane? Nugiseks ülendati mitmeid auastmeid vahele jättes kapteniks, mis on väga kõrge riiklik tunnustus.--WooteleF 4. jaanuar 2010, kell 10:50 (UTC)

Austet Wootele, loe palun Margit Marian Koppeli kirjutist “Olen nii vana mees, et ma ei jaksa enam vihastada.”

http://www.noortekolonn.org/index.php?option=com_content&view=article&id=146%3Aharald-nugiseks-olen-nii-vana-mees-et-ma-ei-jaksa-enam-vihastada&catid=35%3Ataenumedal&Itemid=91&lang=et Teada on ka fakt, et Eesti Vabadusvõitlejate Liit on eistanud korduvalt hr. H.Nugiseksi Riikliku teenetemärgi saamiseks, kuid seda pole hr. Nugiseksile antud. Üle 4000 inimese leidis, et H.Nugiseksi pole riiklikult tunnustatud ja toetasid talle Tänumedali andmist. Sõjaväeline auaste pole riiklik tunnustus, nii nagu pole riiklik tunnustus saada vabrikus meistrist tsehhiülemaks :).--Ancien

Olen seda kirjutist lugenud. See ei vasta mu küsimusele. Nugiseksi säärane ülendamine oli ilmselgelt tunnustus. Isegi kui Nugiseks oleks olnud elukutseline sõjaväelane (mida ta polnud), oleks mitut auastet vahelejättev ülendamine üsna haruldane juhtum. Tõlgendamisruumi on muidugi selles, kas pidada seda ülendamist riiklikuks või mitte. Nugiseks ülendati vist Kaitseväe juhataja käskkirjaga, kuid osad ülendamised toimuvad ju ka presidendi käskkirjaga. Tunnustus ei pea olema teenetemärk, tunnustusi on erinevaid. Ja, et ei jääks vale muljet, ma hindan Harald Nugiseksi tegusid väga kõrgelt ja kui oleks minu teha, oleksin talle ammu juba Kotkaristi määranud. Kuid minu hinnangul on väide, et Eesti Vabariik pole teda tunnustanud, väär.--WooteleF 5. jaanuar 2010, kell 10:34 (UTC)
Võib ju kirjutada, et talle pole antud riiklikku teenetemärki. Andres 5. jaanuar 2010, kell 15:59 (UTC)
See on juba antud organisatsiooni asi oma tingimusi muuta.--WooteleF 5. jaanuar 2010, kell 16:40 (UTC)
Ei saa aru. Andres 5. jaanuar 2010, kell 20:10 (UTC)
Aa. Kui artiklis pole kirjas, et Nugiseksi pole riik tunnustanud, milleks selle üle siin siis vaielda? Andres 5. jaanuar 2010, kell 20:13 (UTC)