Arutelu:Eesliiniuuringud

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Pakun, et eesliiniuuring (frontier research) võiks suunata ümber alusuuringule - en:Research#Basic_research - või vastupidi. Või oskab keegi öelda hea põhjuse, miks võiks alusuuringut ja eesliiniuuringut erinevateks pidada ja eraldi käsitleda? Inglise vikis eraldi artiklit näiteks ei ole ja en:basic research suunab ümber artiklisse en:research, kus selle kohta on eraldi lõik. Seal öeldakse, et frontier research on tänapäeval sageli eelistatav termin basic research asemele. Kas meil oleks põhjust eelistada alusuuringute artikli pealkirjana "eesliiniuuringut"?ML 8. juuli 2007, kell 15:48 (UTC)

Tundub, et tegu on siiski uue mõistega, kuigi eesliiniuuringute mõiste on lähedane alusuuringute mõistele ja asi ise on sama. Artiklid võiksid olla eraldi. Artiklite pealkirjad peaksid olema mitmuses: Alusuuringud ja Eesliiniuuringud. Andres 8. juuli 2007, kell 18:22 (UTC)
Ma ei ole päris kindel, kas on uus mõiste, aga enne põhjalikumat uurimist ja järelemõtlemist ei vaidle rohkem. Väike vahe tundub olevat, aga kas tasub eri artiklitesse panna, ma ei tea. Artiklis Euroopa Teadusnõukogu kõrvaldasin potentsiaalselt eksitava väljendi alus- ehk eesliiniguuringud, aga eelistasin seal eesliiniuuringuid, sest Eurotekstides eristatakse neid just sõnadega frontier ja eesliini-. Teisaldan selle lehe siit ka mitmuses pealkirja alla.ML 8. juuli 2007, kell 23:22 (UTC)
Arvan, et see on mõistlik. Andres 9. juuli 2007, kell 00:18 (UTC)