Arutelu:Digitaalne pilditöötlus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tõstan siia varem lehel https://et.wikipedia.org/wiki/Kasutaja_arutelu:Aayal/Digitaalne_Pildit%C3%B6%C3%B6tlus olnud osa arutelust.


Pilditöötlus on väga laia tähendusega pigem rahvalik üldnimetus kui täpne termin, mis hõlmab kõikvõimalikke töid, mida arvuti abil on piltidega võimalik teha, piltide laadimisest ja konverteerimisest kuni piltide arhiveerimise, süstematiseerimise ja märgendamiseni. Piltide digitaalset edastamist siiski vähemalt eesti keeles pole töötluseks nimetatud. Töötluse käigus peaks pilt läbi tegema mingi muutuse, edastamise käigus muutust ei tohi tekkida.

Minu arvates mittedigitaalset pilditöötlust polegi. Pole kuulnud ega lugenud, et foto retušeerimist või maali puhastamist nimetataks pilditöötluseks. Väljaspool arvutit kasutatakse täpsemaid töönimetusi.

Artiklis on palju kõrvalist materjali, sest puudub (digitaalse) pilditöötluse definitsioon kohe artikli alguses. Valju (arutelu) 4. oktoober 2013, kell 21:40 (EEST)[vasta]


Artiklis olnud puudused ei ole leidnud lahendust.

  • Kas on olemas mittedigitaalne pilditöötlus?
  • Artiklil puudub definitsioon. Esimene lause teatab kõigest, et töötlus tegeleb töötlusega ehk töötlus töötleb ja on seega sisutu. Teine lause sobib igasuguse tasapinnalise objekti, näiteks veepleki kirjeldamiseks ja ei ütle pilditöötluse kohta midagi.
  • Kogu artikli sisu on väga halvas eesti keeles ja segane. Kuni definitsiooni pole, ei saa päris täpselt väita, kas kirjutatu on teemakohane. Sellisel kujul võiks artikli pigem kustutada. Valju (arutelu) 29. jaanuar 2014, kell 16:51 (EET)[vasta]