Arutelu:Columbia ringkond

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Pentagon asub alevikus nimega Pentagon City mis paikneb Arlingoni linnas Virginia osariigis. Algselt Pentagon tõesti paiknes DC-s kuid mingi haldus reformi käigus anti jõetagune osa Virginia osariigi haldusse ning moodustati linn nimega Arlington ning selles linnas on eraldi haldusüksus mille nimeks on Pentagon City umbes nagu Tallinnas on Mustamäe. makruss 21. august 2005, kell 06.33 (UTC)

kui sa nati uurid siis Arlingtoni linna pole üldse olemas (county pole mitte linn) teine asi on muidugist see et Pentagoni posti saates ei saadeta seda mitte Virginia osariiki vaid D.C-sse (postiteenistuse eripära). Ja kolmandaks olnuks sul lihtsam olnud kirjutada siia artikli alguse kohe esimeseks reaks #REDIRECT [[Washington]] mitte tekitada sisult teist ja ka kolmandat samasugust artiklt. - Ahsoous 21. august 2005, kell 07.01 (UTC)
Pentagoni postiaadress on The Pentagon, Washington, DC 20301

Eesti keeles on kaks erinevat kohanime: "Columbia ringkond" (haldusüksuse nimi) ja "Washington" (linna või linnastu nimi). Linnastu ("Suur-Washington", Greater Washington) asub osalt Marylandi, Virginia ja Lääne-Virginia osariigi territooriumil. Seega on "Washington" kahemõtteline, sest ta võib tähendada nii Washingtoni linna halduslikus mõttes kui ka Suur-Washingtoni.

Arvan, et artiklis "Columbia ringkond" võiks rääkida ainult ringkonnast, artiklis Washington aga linnast. "Suur-Washington" võiks ehk olla eraldi artikkel. Andres 21. august 2005, kell 13.14 (UTC)


Täpsustuslehekülg on üles ehitatud nii, nagu oleks artikli pealkiri "Washington" või nagu Washington oleks siia ümber suunatud. Andres 21. august 2005, kell 13.19 (UTC)

LääneVirginia jääb nüüd küll suht kaugele mis puutub aga nn suurde washingoni siis Washington asub konkreetselt AINULT District of Columbias - mis puutub naaberosariikidesse siis mõni dekaad umbes tagasi oli haldus reform mis andis osa DC piirkonnast tagasi Virginia osariigile täpsemalt Alexandria linnale - Alexandria linn moodustas sellest osast haldus üksuse mille nimeks on Arlington - johtuvalt USA haldus jagamise eripärast nimetakse seal kõiki haldusüksusi countydeks kuid osad countyd on linnad tegelikult ehk nad piirduvad täpselt selle linna piiridega - põhjus selleks on föderaalne maksuamet kes soovis asjaajamist lihtsustada ... elasin ise Washingtons ja tegis seal tööd asjaajajana ning minu otsese töö profiili sisse kuulus selleiste asjade teadmine ... makruss 23. august 2005, kell 10.50 (UTC)

USA county on eesti keeles "maakond". Andres 23. august 2005, kell 16.22 (UTC)

äkki vald hoopis ? makruss 24. august 2005, kell 17.04 (UTC)

County tõlgitakse jah tavaliselt maakonnaks... Ehkki Eestis on maakond esimese järgu haldusyksus, USA-s aga teise järgu oma, nii et siis nagu rohkem valla moodi. Eks geograafid neid asju jagavad. Mingi loogika siin ju on: kui osariigi tasemelt vaadata (mis nagu veidi paremini Eesti mõõtkavasse sobitub), siis jah, osariigi-siseselt esimene järk. Aga et linn võib ka county olla, see on kyll huvitav. Ja see, et haldusyksused ei kattu postisysteemi piirkondadega. Või mis? Aga artikkel ise on käest ära läinud jah. --Lulu 24. august 2005, kell 19.01 (UTC)

tegelikult kõik kattub - asi on lihtsalt selles, et kõik USA armeele USA Kaitseministeerium ja veel mitmele teisele asutusele saabuv post tuleb ühte sõjaväe baasi. See baas (löö või maha aga momendil nimi ei meenu) asub Washingtonis just SouthCapitolStreetil. Oleb seal ise ka mõned korrad käinud kuid asus ta minu piirkonnast väljas. Tegemist on postkasti süsteemiga - sinna laekub nii umbes mitmesaja postikoodiga sihtkoha post ka Pentagon on nende hulgas. Seal post kontrollitakse ja siis saadetakse edasi. Idee on selles et kui näiteks Kindral Lulu töötab salajasel ametikohal näiteks Paldiski "allveelaevade" endises õppekeskuses siis talle ju sinna postiljon ei käi ;-))) makruss 24. august 2005, kell 20.06 (UTC)

v.t. ka USA Kaitseministeerium arutelust ;-)  makruss 26. august 2005, kell 07.02 (UTC)

Ma ei saa aru, milleks on vaja seda teksti, mis on ülalpool horisontaaljoont. Allpool joont olev tekst ei ütle ka ühtegi sõna Columbia ringkonna olemusest, natuke on küll välja loetav siit arutelust. Jaan513 16. jaanuar 2006, kell 15.20 (UTC)

Jah. Kui midagi sellest ei kirjutata, siis kustutada või teha ümbersuunamine. Andres 16. jaanuar 2006, kell 15.24 (UTC)

tehniliselt on Columbia ringkond ja Washington DC samad seeag 2 artillit vaja pole jne --makruss 17. jaanuar 2006, kell 14.32 (UTC)

Neile kes seni veel aru pole saanud - District of Columbia ja Washingtoni linn on yx ja sama asi nende piirid kattuvad ja on kattunud algusest peale - nende sümboolika on sama - nende haldus ja valitsemisüksused on samad - isegi siis kui sinna maad lisati ja sealt ära võeti. on olemas ainult 1 valitsus - Washington DC linna valitsus. Seega puudub igasugune vajadus 2 artikli jaoks --makruss 18. jaanuar 2006, kell 15.51 (UTC) seega kõik mis on linna artiklis võib julgelt panna piirkonna artiklisse -

Linn kui asula omab kalduvust kasvada (mõnikord ka kahaneda) - Washington ei ole se's suhtes erand. Washingtonil (asulal) ja DC-l (pealinna jaoks loodud haldusüksusel) teeb vahet ka Eesti Entsüklopeedia. Neil on mõlema kohta artikkel. Mis puudutab väidet, et linn (asulana) ja DC on territooriumilt kogu aeg kattunud, siis julgen selles kahelda. Kindlasti oli linn algaegadel väiksem kui kogu DC ala - iga linn vajab kasvamiseks aega.
Minuteada on DC territoorium oma olemasolu jooksul muutunud. Kes valdab täpsemat infot võiks sellest kirjutada. - Urmas 18. jaanuar 2006, kell 16.01 (UTC)

Maryland-Virginia[muuda lähteteksti]

EE kirjutab, et DC ala eraldati Marylandi osariigist. Virginiat ei mainita. EE-ga on solidaarne БСЭ, kus samuti räägitakse ainult Marylandist. - Urmas 18. jaanuar 2006, kell 16.11 (UTC)

Britannica vaidleb vastu: [1]. Andres 18. jaanuar 2006, kell 16.49 (UTC)
see järgmine lause mida tasuta kujul britannicas ei näe on aga järgmine: However, in the mid-19th century the land south of the Potomac was returned to Virginia, and since then the District's boundaries have made it essentially a 68-square-mile (177-square-km) enclave carved from Maryland. - Ahsoous 18. jaanuar 2006, kell 23.31 (UTC)

nagu näha ka muud "allikad" ajavad asju sassi - mina pole õnneks ühtegi neist suurt lugenud ja minu andmed pärinevad sellest et osalesin 5 aastat Washington DC elus ja üle 4 aasta töötasin seal firmas mis päevast päeva tegeles eraisikute ja firmade asjaajamisega riigivõimu organite vahel ka Washington DC suhtes. Meie firma klient oli ka Washington DC linna 3 allüksuse bürood. Seoses sellega käisin pea päevast päeva nii föderaalvalitsuse allüksuste (ametid departemangud ) kui ka linna valitsuse asutustes (linnapea kontor, politseivalitsus, kohtumaja FBI osakond jne jne) pea igasneis oli püsistend linna ja nende suhetest mis kajastas ka linna ajalugu) Linnaplaneerimise ametis on näitus kaartidest (koopiad loomulikult) mis kajastavad suht pikkade teksti lisadega milline oli see piirkoend enne linna moodustamist linna moodustamise ajal ja ka linna logistiline ning arhitektuuriline areng - kuna meie klientideks olid ka päris mitu arhitektuuribürood (ka näiteks see mis renoveeris Pentagoni) siis vahest tuli mul isegi üle tunni passida linna asutustes ja ainuke ais mis seal suurt teha oli peale minu PalmPilotiga mängimise - oli nende stendidega tuttvumine ja see inf mida ma sealt omastasin tähendab mulle 100% rohkem kui igasugustes "teatmeteostes" kirjutatu kokku. seoses sellega panen siia alla lühidalt kirja kuidas see asi tehti...
alguses oli natuke sood ja natuke karjamaad - siis tulid asunikud ja moodustasid farmid - peale USA rigi moodustamist osteti 3 farmi ning piinati 4 farmist välja nende omanikud lasti need pankroti ja osteti odavaklt kokku. kaardilt mõõdeti välja rombikujuline ala mis haaras omale jupi tollasest linnast Georgtown,MD - Alexandria ,VA ning suure tüki nende vahelist farmimaad. Wasjhington DC sissepühitsemise tseremoonia toimus mingil aastal Alexandria,VA linnas samal ajal pühitseti ja pandi ka linna sümboolne nurgakivi. muideks KÕIK pühitsejad oli Vabamüürlased ning kõigil ametlikel maalidel sünmdmustets kandsid nad vabamüürlikke regaaliaid ja muid atribuute - kaasaegsete kirjelduste järgi oli kogu tseremoonias enam vabamüürlikku osa kui tollal valitsevat kristlikku tseremoonia elemente, algus oli vaevaline käis läbi palju erinevaid arhitekte ja asi oli suht kaootiline - siis põletati maha ValgeMaja inglise armee poolt (mille moodustas enamuses Saksa palgasõdurid) ning siis võeti tööle prantsalasest vabamüürlane ja suht vähe tuntud arhitekt L'Enfant (kelle nime kannab üks linna väljakutest)kes kavandas lõplikult linna tänavavõrgu ning pani paika linna ja fõderaal valitsuse haldushoonete asupaigad ning läks lahti ehitamiseks. Ringkond ja linn olid algusest peale mõeldud kooseksisteerima ja tähendasid ühte ja sama - see postulaat on seal isegi kuhugi kivisse raiutud - poliitiliselt see sama nagu et vanasti nõuka ajal oli Tallinna linna eraldi haldusüksus kui ka linn nüüd on Tallinn osa Harju maakonna haldusüksusest mille territooriumil linn asub - Washingtonis oli algusest peale asi teist moodi - haldusüksus (district of columbia) ja linn Washington on olnud üks tervik KATTUVATE piiridega - isegi siis kui 1960 millegagi haldusreformi käigus sealt jupp Virginiale tagasi anti läks linn ja piirkond selle võrra väiksemaks.
kokkuvõtlikult on asi selline - nimi kirjutatakse igas ametlikus dokumendis kokku ehk kujul Washington DC - piirkonna lipp ja vapp ON ka linna lipuks ja vapiks - kohalikus kirjapildis kui kirjutatakse WAshington siis mõeldakse vastavalt kontekstile kas WAshingtoni osariiki või ühte USA rajajatest Georg Washingtoni - kui kellegil on isu seda asja ülekontrollida siis palun sina ostad piletid USAsse ja mina annan sulle aadressid kust sa võid seda infi kontrollida ...
--makruss 19. jaanuar 2006, kell 05.06 (UTC)

muideks numeroloogia fännidele - presidendi maja ehk ValgeMaja esialgne aadress oli (selle krundi aadress kuhu ta ehitati) 666 H Street NW, Washington DC, 20006 --- makruss

Kas praeguses tekstis on midagi valesti? Andres 19. jaanuar 2006, kell 08.06 (UTC)

enam pole - tegin paar parandust ennem juba ära - aga selle kirjutasin lihtsalt niisama et kui keegi oma entslükopeediale toetudes tahab paranduse tagasi viia ja näiteks Virginiast vaikida siis see text ehk aitab teda õigele teele tagasi ;-))) --makruss 19. jaanuar 2006, kell 08.49 (UTC)

niipalju ehk veel lisaks, et G.Washingtoni ideede järgi ei oleks pidanud Washingtonist üldse linna saama - ta pidigi olema ainult District of Columbia ehk piirkond kus asuvad Presidendi valitsust teostavad föderaalasutused - linnaks kujunes ta lihtsalt ajalooliselt ja inimeste meeles - kuidas saab midagi nii suurt ja linna meenutavat mitte linn olla - siis 1800 millalgi loodi linnapea funktsioon kuna Kongress leidis, et tema on liiga "kõrgel" esiteks ja teoiseks ei jätku tal aega linna "pisi" probleemidega tegeleda - sealt edasi siis moodustatigi linna struktuur ja ta nimetati GW auks Washingtoniks - aga kuna föderaal ringkonna seadust ei saadud tühistada (ja teatud isikute arvates ei oleks tohtinud erinevatel põhjustel) siis jäi ära ametlik linna moodustamine ja tegemist on siiani paberil ajaloolislet Washingtoni nimelise föderaalringkonnaga mille nimi on Columbia - analoog on näiteks Westholmi nimeline Tallinna Gümnaasium - tema ametlik nimi ja statuut on Tallinna Gümnaasium ja see Westholm on nagu aunimi - sama statuut kehtib tegelikult ka Washington DC kohta ja see on põhjus miks USAs ametlikus keelepruugis/dokumentatsioonis kasutatakse ALATI nimevormi WASHINGTON DC ehk siis pikemalt eesti keeles "Georg Washingtoni nimeline Columbia piirkond"
--makruss 19. jaanuar 2006, kell 09.04 (UTC)

Ma saan aru, et ameeriklased võtavad Washingtoni linna ja DC samastena. Eestis on entsüklopeediline tava Washingtoni linna ja Columbia ringkonda ka eraldi käsitleda. Nimest: "Washington, DC" on täpselt sama, mis "Chicago, IL" - linn ja 1. järgu haldusüksuse lühend. Linnast: funktsionaalselt ei ole võimalik linna vähendada mingi ametniku otsusega, kes osa linnast teisele osariigile annab. See oleks sama, kui Nõmme praegu saaks omaette linna staatuse. Kas Nõmme ja Tallinna infrastruktuurid lahutataks, kas nad hakkavad toimima eraldi linnadena?
Kindlasti oli nendel kaartidel Washingtoni linnaasutustes näha kui suure ala hoonestus kogu ringkonna alast enda alla võttis - kas asutamisest alates 100%. Kui mitte, siis linn kui selline on kujunenud-kasvanud ajapikku ja jätkab kasvu (Washingtonil on selleks eeldused olemas). Ja mis asi on see Alexandria? Mis ajast ta eraldi linn on? Kaasneva küsimusena: Makruss, ligikaudu mitu protsenti praegusest linnast hõlmas keskaegne Tallinn? - Urmas 19. jaanuar 2006, kell 09.09 (UTC)

OK - veelkord - Washingtoni linna ei ole olemas - on Columbia ringkond (mitte linn) millel on aunimetus Washington - --makruss 19. jaanuar 2006, kell 09.23 (UTC)

argumendiks veel niipalju et "linna" valitsuse uksel on silt "Goverment of District OF Columbia" ja mitte EI mainita Washingtoni ---makruss

Hästi. Kuidas nimetatakse seda asulat (mitte haldusüksust paluks), kus USA president ja parlament paiknevad? Tavaliselt näidatakse, et nende hooned ei asu keset põldu-karjamaad - ümber on veel maju, on teed-tänavad - see peab olema asula. - Urmas 19. jaanuar 2006, kell 09.37 (UTC)

poliitikuid kutsutakse kahh ausateks rahvateenriteks - ütle kui suur % neist seda on ??? ma ei vaidlusta et see ala näeb välja nagu linn tehniliselt ta ju ongi linn (tehniliselt oli ka Eesti NSV vaba) kuid praktiliselt on tegemist Columbia ringkonnaga - vahet ei ole kuidas ta välja näeb linn või peldik (niimoodi on ka mõned USA ekstremistid seda vana sood kutsunud - vahest olin isegi nendega nõus) --makruss 19. jaanuar 2006, kell 09.50 (UTC)

vastus küsimusele - enamik USA valitsus asutusi ja ka USA Presidendi residents paiknevad Columbia ringkonnas. ---makruss

mis siin siis nii keerulist tegelikult on ??? föderaal ringkonnast mis GW ideaalis oleks olnud suur park valitsusasutustega muutus reaalis aga linnaks kus on valitsusasutused ! --makruss

Nagu ma aru saan, ei erista Sa asulat ja haldusüksust. Tallinnale kuuluv maa-ala (linnasaras vist terminiks) oli keskaja praktiliselt sama suur kui praegu (see puudutab haldusüksust). Tallinna linn asulana oli märksa väiksem - hõlmas vanalinna ja seda ümbritsenud asumid (Kalamaja jt). Hiljem, alles 20. sajandil on Tallinn kasvanud linnasarase piirideni ja sellest väljapoole. Selles on kogu vahe - asula ei pea mahtuma halduspiiridesse ega alati nendeni ulatuma.
Nagu juba kirjutasin - selline jaotus vastab eesti entsüklopeedilisele traditsioonile. Täiesti normaalne on, et samadest asjadest kirjutatakse eri keeltes, kirjutavad eri rahvad erinevalt. On üldteada, et eri rahvad "näevad"-tõlgendavad nende ümber olevat ruumi, st maailma erinevalt. On normaalne, et ameeriklased kirjeldavad maailma teisiti, kui sakslased, grusiinid või eestlased. - Urmas 19. jaanuar 2006, kell 10.14 (UTC)

loogiline ju - kuid eesti teatmeteosed ei pruugi arvestada ja tihti ei arvestagi (mul vanaema töötas kunagi ENE kirjastuses) sellega mis maailmas ON aga sellega kuidas meie seda näeme - mina arvestan sellega mida mina seal nägin ehk siis sellega kuidas nemad seda näevad (nii võrd kui võrd 5 seal elatud aastad suutsid mind nende nägemisega sünkronisatsiooni viia) ja nendel on selline pilt nagu siin eespool juba ütlesin - kohalikke nägemusi asjast saab talina igast raaamtupoest püüaks isis ka vahets näidata asju nii nagu kohalikud seda näevad ehk föderaal ringkonnast mis GW ideaalis oleks olnud suur park valitsusasutustega muutus reaalis aga linnaks kus on valitsusasutused ning Washingtoni linn on tegelikult Columbia ringkond (mitte linn) millel on aunimetus Washington - kõik lihtne ja loogiline --makruss 19. jaanuar 2006, kell 10.29 (UTC)

Võõrast üle võttes võib omast ilma jääda. Meil on eesti vikipeedia. - Urmas 19. jaanuar 2006, kell 10.42 (UTC)

"Meil on eesti vikipeedia." kahtlen - see on wikipeedia eesti haru heal juhul - mis puutub ülevõtmisse siis wikipeedia konsept ON ülevõetud asi - koduses kännuotsas istudes võid unustada milline on maailma - mina usun et wiki ülesanne on tutvustada aborigeenidele ka seda mis maailmas on ja teiste aborigeenide asju on hea tutvustada ka nii nagu nemad seda näevad ... siin kipub asi minema väga suureks vaidluseks - kumb nägemus Kuust kui mei etaevakehast on õigem ?! kas see mida meie siit maapealt näeme või see mida näevad need kes seal Kuu peal elavad ? pean oluliseks ja usun et nii mõnigi minuga nõustub et kui tutvustada (ka siin wikis) näiteks ameerikat hiinat indiat siis parim viis selleks on ikkagi sellise nägemuse tutvustamine kuidas nemad enanst näevad mitte see mid ameie neist arvame - ja seda olengi püüdnud teha mitte võtta üle võõrast arvamust praegust kahjuks kehtib lasteaia "katkise telefoni" mängu sündroob - püüame siin kirjutada ja üle kirjutada seda mida keegi kuskilt kuulnud on teadvustamata endale seda kas see mis ta kuulnud on ka tõele vastab
--makruss 19. jaanuar 2006, kell 12.26 (UTC)

Saa ei saanud aru. Nägemine-tõlgendamine ei puuduta teadmiste esitamist või esitamata jätmist. Puudutab aga seda, kuidas esitatakse. Me võiksime ameeriklastelt kõik nende riiki puudutava nende traditsioonilises vormis üle võtta, kuid see oleks vale. Siinkohal oleks vast sobilik meenutada mõne aja eest üleval olnud probleemi, kas eesti keeles tohib neegri kohta öelda "neeger" või peab ütlema "must". Toortõlkelist lähenemist pooldanud ei arvestanud ei eesti tavasid ega asja konteksti. Siin on erinevus. Asi pole mitte selles, kas ameeriklaste jaoks on Washington ja DC üks ja sama, vaid selles, et Eestis eristatakse asustusvõrku (asulad) ja haldusjaotust (osariigid jms). - Urmas 19. jaanuar 2006, kell 12.43 (UTC) PS alla kirjutamiseks vajuta neli korda tildet
Tagasihoidlik vahemärkus. Asjaolu, et Washington ei olegi USA linn, on huvitav ja kurioosne fakt, mis vääriks märkimist artiklis Washington. Makrussi poolt siin arutluses esitatud andmed ja ajaloofaktid väärivad artiklitesse paigutamist, kindlasti. --- Mis puutub eestipärasesse nägemisse, siis, Urmasele võiks meenutada, et yldiselt me oleme pyydnud siin oma Vikipeedias esitada geograafilisi jm andmeid nii ja sellisel kujul, nagu kohapealne rahvas neid esitab. --Lulu 19. jaanuar 2006, kell 12.48 (UTC)

Lulu võttis minu jutu ilusti kokku ;-) makruss 19. jaanuar 2006, kell 13.01 (UTC)

aga mis puutub neisse tildesse siis olen katsetanud nii ja naa aga vot ei tule mul sellist allkirja - tee või tina :-( peale 4 tildet tuleb selline pilt ---> --makruss 19. jaanuar 2006, kell 13.05 (UTC)

Lulu, kas pidasid silmas "nimekuju"? Eesti keeles ongi loobutud 'Vašingtonist' ja kirjutatakse 'Washington'. 'Geograafilised andmed' on kõrgus, soolsus, voolukiirus, pikkus, koordinaadid, pindala, rahvaarv jms. Nendest ei olegi jutt. Kui neid esitada kohapealsel kuju, siis elanikke oleks 548,400 ja pindala tuleks kirjutada ruutmiilides. - Urmas 19. jaanuar 2006, kell 13.06 (UTC)
Ei, ma pidasin eelkõige silmas seda, et tasuks märkida ära ja võimaluse korral lähtuda eelkõige kohapealse rahva kommetest ja tavadest. --Lulu 19. jaanuar 2006, kell 13.25 (UTC)
Mida pead "kommete ja tavade" all silmas? - Urmas 19. jaanuar 2006, kell 13.35 (UTC)

Minu meelest tuleb eristada linna kui asulat ja linna halduslikus mõttes. Washingtoni linn halduslikus mõttes langeb kokku Columbia ringkonnaga. Alexandria linn on olemas halduslikus mõttes ning jääb halduslikus mõttes väljapoole Washingtoni linna. Washington kui asula on ammu juba osa Baltimore'i-Washingtoni linnastust, "looduses" piiri pole, niipalju kui mina aru saan. Andres 19. jaanuar 2006, kell 13.21 (UTC)


Artikli "Columbia ringkond" võiks lõpetatuks lugeda. - Urmas 19. jaanuar 2006, kell 13.24 (UTC)

Veel mitte - ma saatsin ühele sõpsile kes töötab seal maili teel paar küssat - kui vastused laekuvad siis viin täpsustused sisse - ja ikkagi pean valeks 2 artikli hoidmist Washington kui linn ja DC kui haldusüksus - seal peetakse neid üheks lahutamatuks osaks --makruss 19. jaanuar 2006, kell 13.38 (UTC)

See, et neid peetakse lahutamatuks tuleb mainida artiklis, kuid selle artikli kustutamine on põhimõtteliselt vale. Lugejal on õigus teada saada, mis on "Columbia ringkond". Ka ei lange see kokku meie senise praktikaga. Lisaks pean asjaolu, et EE on pidanud vajalikuks pühendada "Columbia ringkonnale" eraldi artikli piisavaks toetuseks selle artikli olemasolule artikli alles jätmiseks. - Urmas 19. jaanuar 2006, kell 13.46 (UTC)

kuigi ei pea õigeks aga ei tunne et see küssa minu unerahu röövib - kuni serveris ruumi on las olla --makruss 19. jaanuar 2006, kell 16.03 (UTC)


totter viide siin artiklis on Föderaalringkond... aga mis sellega peale hakata? - Ahsoous 4. märts 2006, kell 19.10 (UTC)

Siia peaks panema viite artiklile "Föderaalringkond (USA)" ja Venemaa oma ümber nimetada "Föderaalringkond (Venemaa)". "Föderaalringkond" võiks jääda selgitus-täpsustusleheks. - Urmas 4. märts 2006, kell 19.19 (UTC)

täpsustuse peaks tegema kus kirjas "föderaalringkonna" kontseptsioon ja sealt siis viited lingid erinevatele ringkondadele - mis on olemas näiteks Mehhikos, Brasiilias, Argentiinas - nendest mis hetkel meenub - kindlasti mujalgi --makruss 4. märts 2006, kell 20.19 (UTC)

Siia tuleks jätta vaid paar lauset ja kogu tekst integreerida artiklisse Washington. --Metsavend 25. detsember 2009, kell 12:15 (UTC)

Ringkond hõlmab valdava osa Washingtoni linnast. Washingtoni halduspiirid ja Columbia ringkonna piirid langevad kokku 1878. aastast alates. Need kaks lauset on vastukäivad. --Metsavend 25. detsember 2009, kell 12:17 (UTC)


| elanikke = 548 400 (2006) Andres 2. oktoober 2010, kell 18:50 (EEST)[vasta]

| pindala = 159[1]

| elanikke = 599 700 (2009)