Arutelu:Charles de Gaulle

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mis tähendab "Sündis patriootlikus perekonnas"? Andres 21. august 2005, kell 14.00 (UTC)

Mis asi oli Vaba Prantsusmaa? Andres 11. juuni 2006, kell 20.35 (UTC)

Esimese küsimuse kohta jään vastuse võlgu, kuna see lause oli siin juba enne kui mina artiklit redigeerima hakkasin. Arvata võib, et patriootlik perekond tähendab isamaa armastust vms. Sinu teist küsimust võin ma aga küll selgitada. Vaba Prantsusmaa oli esialgu lihtsalt üks liikumine, umbes nagu eksiilvalitsus. Kuid kuna Vichy Prantsusmaa oli liidus Sakslastega, keda Prantsuse alamad arusaadavatel põhjustel tol ajal ei toetanud siis osad asumaad läksid koos kogu krempliga Vaba Prantsusmaa alluvusse. Vaba Prantsusmaa oli seega de facto riik, millel oli sõjavägi ja kõik muud riigile omased institutsioonid. Imelik on ainult see, et Vaba Prantsusmaa pealinnaks oli London, kuna de Gaulle ja tähtsamad riigitegelased elasid Londonis. Hiljem kui Põhja Aafrika oli Inglise- Ameerika ning vähesel määral ka Vaba Prantsusmaa sõjajõudude poolt puhastatud sai pealinnaks Alžiir, kuid seda alles aastal 1943.--Animagi 11. juuni 2006, kell 21.04 (UTC)
Arusaadavuse huvides tuleks seda artiklis paari sõnaga selgitada, seda enam, et artiklit ei ole. Panen siis ette sõna "vastupanuorganisatsioon". Andres 11. juuni 2006, kell 23.20 (UTC)
Vastupanuorganisatsioon minu arvates ei sobi, kuna Prantsusmaal tegutses de Gaullest sõltumatu vastupanuliikumine. Vaba Prantsusmaa ja kurikuulus Prantsuse vastupanuliikumine on eri organisatsioonid ja eri mõisted. Kui nimetada Vaba Prantsusmaad vastupanuorganisatsiooniks võib mõni juhuslikult siit infot otsiv kodanik need kaks asja segamini ajada. Ma katsun kohe Vaba Prantsusmaa kohta mingi väikese artikli valmis teha.--Animagi 11. juuni 2006, kell 23.30 (UTC)
Õigem oleks vist õelda vastupanuliikumine eksiilis või vastupanuorganisatsioon eksiilis.--Animagi 11. juuni 2006, kell 23.39 (UTC)

Arvan, et "4. somusdiviis" võib saada parema nime, kui tuleb artikkel. Kui hakata praegu nime panema, kaob ülevaade ära. Andres 12. juuni 2006, kell 07.39 (UTC)