Arutelu:Bosnialased

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Eesti keeles nimetatakse neid bosnialasteks. Andres 11. november 2011, kell 17:11 (EET)[vasta]

Mõnes keeles on Bosnia ja Hertsegoviina elanikest eraldi artikkel (en:Bosnians). Kui neist eraldi kirjutada, mis selle artikli pealkiri oleks? Pikne 27. november 2011, kell 10:24 (EET)

Ei ole mingit põhjust, miks Bosanci või Bosnians peaks tõlkima "bosnialasteks", "Bošnjaci" aga mitte. Eesti keeles tähendab "-lane"-lõpuga sõna tavaliselt rahvust, mitte mingi maa elanikke või kodanikke. Kui vaja eristada, võib näiteks öelda "Bosnia rahvas" või ka "bosniamaalased". Andres (arutelu) 18. juuni 2012, kell 08:45 (EEST)[vasta]

Ma pole vastu, et siinne märksõna võiks ennekõike tähistada rahvast (rahvust), aga minu meelest pole sellist eristust, mille järgi maa elanike kohta (tavaliselt) ei kasutata või pole põhjust kasutada -lane-lõpulist sõna. Vaata või siin toodud elanikunimetusi. Pikne 18. juuni 2012, kell 19:39 (EEST)
Jah, nähtavasti küll on arvuliselt rohkem neid "-lane"-tuletisi, mis on seotud riigi, mitte rahvaga. Aga vähemalt kõige kasutatavad, nagu näiteks "prantslane" ja "sakslane" tähendavad eeskätt etnilist kuuluvust ja siis alles teise tähendusena seotust riigiga. EKSS-is seda teist tähendust üldse ei mainitagi.
Huvitav, et Sinu osutatud nimekirjas ei ole märgitud, et "bosnialased" on ka etnonüüm. Andres (arutelu) 18. juuni 2012, kell 22:55 (EEST)[vasta]

Siin räägitakse ikka kahest asjast. Viiteid ka pole. --Epp 21. mai 2015, kell 12:40 (EEST)[vasta]