Arutelu:Biograafiad (Ü)

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

niisiis mõtlesin ja leidsin et ka kuju Jüri Üdi peaks ikkagi biograafiate loendis Ü tähe juures olema... ja miskilpõhjusel leidsin, et siinses loendis pole vist põhjust nagu teisi tegevusalasid ja ka nime mainida... aga muidugi võib ju olla, et on teisi arvamusi? - Ahsoous 29. juuli 2006, kell 22.39 (UTC)

mina siia pseudonüüme ei paneks. pseudonüümidelt teeksin ainult ümbersuunamisi. avjoska 29. juuli 2006, kell 22.48 (UTC)
see pole mitte ainult pseudonüüm vaid alter ego... selgituseks, et nu kui hakkaks näiteks Leninist peale ... kas siis paneme ta üksnes 'U' tähe juurde ... või näiteks Richard Claydermani 'P' tähe juurde? - Ahsoous 29. juuli 2006, kell 22.54 (UTC)
Mina olen seni lähtunud põhimõttest, et siinsed sissekanded vastavad artiklite pealkirjadele. Andres 29. juuli 2006, kell 23.01 (UTC)
põhimõtteliselt muidugi... ainuke asi et kui inimene nüüd kipub olema rohkem nagu pseudonüümi all tuntud... siis ikkagi õige nime juures peab(!) olema ka viide ja antud juhul leidsin, et kuigi artikkel on õige nimega peab antud isiku puhul seegi kuju olema loetletud... --Ahsoous 29. juuli 2006, kell 23.17 (UTC)
Võib siis teha nendel juhtudel, kui vajalikuks peetakse, niimoodi: Jüri Üdi (Juhan Viiding), ...
Antud juhul küll ma ei usu, et Juhan Viiding on praegu rohkem Jüri Üdi nime all tuntud. Nime on tarvis mainida selleks, et suunamine läheks otse ning oleks kohe näha, et artikkel on teise nime all. Küll aga võib siin tegevusalana piirduda luuletajaga. Andres 29. juuli 2006, kell 23.22 (UTC)
Ega minagi ei arva (sa vist said tsipa valesti aru... ma mõtlesin neid muid isikuid)... küll on minul kodus isegi vist kolm raamatukest olemas mille autoriks nimelt Jüri Üdi on... aga muidugist võib ju õige nime siia lisada... ma ei näind selleks ainult erilist vajadust (ja neid teisi tegevusvaldkondi antud juhul polnd vähimatki põhjust lisada) - Ahsoous 29. juuli 2006, kell 23.29 (UTC)
Jah. Selle üle võib vaielda, kas Jüri Üdi on eraldi (fiktiivne) isik või pseudonüüm. Näiteks Kierkegaard ja Pessoa avaldasid samuti teoseid erinevate fiktiivsete isikute (erinevate autorite) teostena. Ometi avaldatakse tänapäeval kõik Kierkegaardi teosed Kierkegaardi nime all, justkui oleks nonde fiktiivsete autorite puhul tegu ainult pseudonüümidega. Ja näiteks Juhan Viidingu luuleraamatus "Osa" , mis ilmus tema eluajal, on (minu meelest) Juhan Viidingu ja Jüri Üdi luuletused segamini, ilma et kuskil oleks märgitud, kumb mida on kirjutanud. Andres 29. juuli 2006, kell 23.41 (UTC)