Arutelu:Alabama

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Lipul on see viga, et kontuure pole näha. Andres 21:19, 10 Feb 2005 (UTC)

Kuidagi väga karvane on ta ka ja punane värv on vist liiga tume. Inglise wikist saab nüüd korralikuma versiooni. Siim 21:29, 10 Feb 2005 (UTC)

nüüd peaks parem olema. Kõik pildid lingitud Commonsist.
Kas eesti keeles on "õige" öelda pitsat kui jutt käib osariigi vapist? Selline küsimus on vaevama jäänud. --TarmoK 22:57, 10 Feb 2005 (UTC)
sellega on tegelt see jama, et iseenesest ka USA-l pole kunagi ametlikku vappi olnud, nii nagu ka osariikidel. vb oleks õige nii osariikide kui ka selle riigi enda sümbolit nimetada vapipitsatiks? - Ahsoous 23:17, 10 Feb 2005 (UTC)
Vappi osariikidel pole. See "pitsat" peaks olema riigipitsat, millega riiklikke dokumente kinnitatakse. - Urmas 08:00, 11 Feb 2005 (UTC)
kui järgi mõelda siis 'riigipitsat' on õigem küll (kuigi need asjandused on mitteametlikud vapid, siis päris samastada neid ei saa, aga mida teha tolle riigi enda pitsatiga.) - Ahsoous

Keegi nimetu kasutaja on png faili asendanud svg-ga, et näiteks ie seda formaati ilma lisapluginata ei tunnista pööraks ma praegu selle muudatuse tagasi - Ahsoous 20. oktoober 2005, kell 16.35 (UTC)

MediaWiki renderdab üleslaetud .svg failid automaatselt .png'ks, nii et kui näitab .png'd, näitab ka .svg'd. Peep 20. oktoober 2005, kell 17.11 (UTC)
Nii see muide ei ole!!! - ürita ikka pilti ennast vaadata (miite sellel Pilt:meetodil) mozilla firefox (alates 1.5 betast) opera 8 toetavad kuni SVG-d versioonini 1.1 (aga mitte 1.2-te, firefox 1.0.n ei toeta üldse) Konqueror-il on päris hea toetus (peaaagu, täielik) aga IE-ilma lisapluginata sul piltdifaili ennast ei näita (Kontrolli järgi!), sa näed seda tänu ImageMagicku funktsioonide kasutamisele selle Pilt või Image tag-iga - Ahsoous 20. oktoober 2005, kell 17.56 (UTC)
ürita ikka pilti ennast vaadata (miite sellel Pilt:meetodil). Aga miks mitte just Pilt: meetodil? Kui me räägime sellest, et pilt peaks olema kõigile nähtav (st IE kasutajatele), siis Pilt: meetodil kõik kasutajad seda artikli sees ja isegi sinna klõpsates seda näevadki. See, kes tahab juba kuidagi teistmoodi sinna ligi saada, on juba (tõenäoliselt) inimene, kes tahab seda pilti muuta - ning .svg'd saab vektorgraafikaprogrammis muuta, .png'd ei saa. Minu arust on selge, et .svg kasutamine on igati parem kui .png. Peep 20. oktoober 2005, kell 20.24 (UTC)
ära tee nalja et PNG-d muuta ei saa, iseenesest jah SVG on teatavas mõttes parem formaat samas SVG renderdamine on tunduvalt aeglasem ei ole enamikes brauserites mitte täielikult realiseeritud ning kui sa nüüd nati edasi uurid siis ka ImageMagick ei suuda muide samuti kõigi SVG failidega toime tulla (sisaldab elementaarseid buge). Jah tulevikus muidugi, aga arvan et praegu on veel tsipa liiga vara neid siin kasutama hakata. mozilla kohta: http://www.mozilla.org/projects/svg/status.html muide vahepeal oli nende failide üleslaadimine nii commonsisse kui siia ka võimatu, seda nendes failides sisalduda võiva malware'i tõttu (praegu tundub vist olema võimalik) - Ahsoous 20. oktoober 2005, kell 21.00 (UTC)
Ma ütlesin, et .png-d ei saa muuta vektorgraafikaprogrammis. Renderduse aeglasus ja mitterealiseeritus erinevates brauserites ei ole probleem, sest nagu ma juba ütlesin, renderdab MediaWiki tarkvara .svg pildid näitamise ajaks automaatselt .png-ks. Kui sa tahad .svg-de pealt tagasi .png-de peale minna, siis aruta seda Commonsis, mitte siin. Seal paistab vaikselt toimuvat üleminek .svg-le. Peep 20. oktoober 2005, kell 21.05 (UTC)
Peand pea Mediawiki tarkvara ei käsitle kuidagi SVG faili avamist - selleks kasutatakse ImageMagicku nimelist asjandust, ja sealt võid sa samuti lugeda: Note that SVG is a very complex specification so support is still not complete.~(selles mõttes on svg hea formaat küll, et kui oskad võid pilti kasvõi notepadiga redigeerida ;) - Ahsoous 20. oktoober 2005, kell 21.13 (UTC)
Ma rääkisin SVG failide vaatamisest brauseris, mitte selle muutmist. Mis asi kasutab ImageMagickut SVG failide avamiseks? Vaikimisi ükski brauser küll mitte. SVG redigeerimise jaoks soovitas kas Commonsist või inglise vikis mingi leht kasutada en:Inkscape'i. Peep 20. oktoober 2005, kell 21.29 (UTC)
Seesama viki tarkvara pöördub pildi teisendamiseks miskisse suurusse ImageMagicku teegi poole... juhul kui LocalSettings.php failis keelata ära selle teegi kasutamine ei näeks sa ka thumb-formaadis või ka 300px suuruseid pilte, vaid sa näeksid neid üksnes nende algsuuruses. - Ahsoous 20. oktoober 2005, kell 21.37 (UTC)
näide selle faili reakestest: (pärit minu arvutist)
## To enable image uploads, make sure the 'images' directory
## is writable, then uncomment this:
$wgEnableUploads  = true;
$wgUseImageResize = true;
$wgUseImageMagick = true;
$wgImageMagickConvertCommand = "h:\EasyPHP1-8\ImageMagick\convert.exe";

## laiendid failide üleslaadimiseks, vaikimisi installi puhul rida 
## puudub iga täiendava faililaiendi jaoks on vaja see eraldi siia 
## nimekirja lisada
$wgFileExtensions = array( 'png', 'jpg', 'jpeg', 'ogg', 'doc', 'xls', 'ppt', 'mp3', 'sxc', 'pdf', 'svg' );
Jah, aga seda ei kasutata SVG'de joonistamiseks PNG'deks. Selle jaoks on librsvg nimeline asi. Peep 20. oktoober 2005, kell 21.51 (UTC)
see võib nii isegi ju olla, kuid näiteks minul arvutis seda librsvg-d pole... Muide vaata http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons_talk:File_types IE-ga, näed vist ka neid ilusaid halle kaste (mozilla või firefoxiga on sellel lehel kõik korras) ;) - Ahsoous 21. oktoober 2005, kell 09.07 (UTC)

Mitu korda ma ütlen - sul pole seda librsvg-d vajagi, seda kasutab MediaWiki tarkvara SVG muutmiseks PNG-ks, nii et brauseris sa vaatad PNG-d. Ja seal commonsi arutelus sa mõtled vist seda:

In Mozilla it looks good, but in Internet Explorer I have a ugly grey backround. Kolossos 13:56, 29 September 2005 (UTC)

Internet Explorer 7 is the first IE that supports PNG's native alpha-channel transparency--Hhielscher 20:20, 17 October 2005 (UTC)

Sel juhul räägid sa hoopis teisest asjast. See on ju lehekülje vaataja, mitte pildi muutja probleem. Kas Internet Exploreris on kõik .svg lipud halli taustaga? Peep 21. oktoober 2005, kell 11.43 (UTC)

Nu jah kui sa arvad et 90% interneti kasutajatest võivad kuradile käia - siis olgu, aga malware'i probleeme pole seni veel ikkagi lahendatud ja kui su arvuti pärast sulle jalaga näkku annab süüdista iseend - Ahsoous 21. oktoober 2005, kell 13.36 (UTC)
Praegu ma pole kedagi kuradile saatnud, ma tahtsin vaid teada, kas Internet Exploreris on tõesti selline probleem. Peep 21. oktoober 2005, kell 13.41 (UTC)
muidugist vabandan niisuguse sõnastuse pärast... IE-s on probleeme ja väga tõsiseid... ja ka selles, et SVG võib sisalduda tõesti koodi mis ka veel ise käivitub... muidugist vist IE6 viimastes versioonides on nende failide avamine vaikimisi üldse keelatud ja need hallid kastid on IE-s samuti olemas, võimalik et miski patchiga tulevikus kaob ka see probleem... ei nu kindlasti lähitulevikus leiavad need failid ka laialdasemat kasutust ja eks tasapisi MS-gi parandab vigu... muidu iseenesest mulle tõesti meeldib .XML-is piltide kirjeldamine (lihtsalt geniaalne) ma lihtsalt avaldasin arvamust et see üleminek on veel veidi varajane, muidugi eksperimendi huvides on tegelikult isegi selliste failide olemasolu tervitatav... - nii, et võtaks paneks selle arutluse nüüd lukku ja ma teen ettepaneku sulle, et vastamise asemel hoopis kustuta see arutelu üleüldse ära - Ahsoous 21. oktoober 2005, kell 15.32 (UTC)
Las arutelu olla, pole ju kombeks kustutada. Aga ma soovitan sul selle kohta Commonsis arvamust avaldada. Peep 21. oktoober 2005, kell 15.40 (UTC)
Arutelu võiks kusagile sobivasse kohta viia, näiteks Vikipeedia arutelu:Piltide kasutamine. Peep 21. oktoober 2005, kell 15.46 (UTC)

| elanikke = 4 447 100 (2000) Andres 13. jaanuar 2011, kell 01:38 (EET)[vasta]


LINGUAE-s on rahvanimi alabamad. Andres 29. jaanuar 2011, kell 20:44 (EET)[vasta]