Arutelu:28. veebruar

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
Esiteks pole see minu meelest püha. Teiseks ei soovita liikuvaid tähtpäevi kuupäevade alla panna. Muidu tuleks siia panna teisigi aastaid. Vastlapäeva kuupäeva võiks märkida eraldi alajaotuses aastaartiklites, samuti võiksid need olla artiklis vastlapäev. Andres 8. veebruar 2006, kell 08.58 (UTC)
niisiis ma sinuga selles mõttes kohe kuidagi ei nõustu, et tegu pole pühaga... ja see on siiski üks väheseid eesti rahvakalendri päevi mida tänini ikka veel peetakse...
Teiseks ka liikuvaid pühasid - tähtpäevi on parem näidata nimelt kuupäeva kui aastaaartiklis, sest nii veider kui see ka pole inimene huvitub siiski mõnevõrra ruhkem samast päevast kui aastast...
seda, et need kuupäevad võiks lisada vastava tähtpäeva (vastlapäeva) artiklisse see oleks tegelt ka kena ära tuua ja tõesti tervitatav... kahjuks on nende kuupäevadega see häda, et kas sinul juhtub olema käepärast näiteks viimase kümne ja järgmise kümne aasta kalendrid, et miskitki sellist üldse alustada... ma miskipärast ei usu, et keegi meie vähesest seltskonnast väga viitsib nende väljaarvutamisega tegelda...
ja otse loomulikult kui on teada muidki aastaid siis võiks needki lisada otse selle kuupäeva juurde...
reaalselt puudutab see liikuvate pühade värk minu arvates eesti rahva jaoks üldse kolme-nelja püha - lisaks vastlatele kindlasti ka lihavõtted ja nelipühid (ülejäänud kirikupühad adventidega ja taevaminemispühaga eesotsas ja ka emadepäeva ning isadepäeva jätaks mina kuupäeva artiklitesse samuti kirjutamata) - Ahsoous 8. veebruar 2006, kell 21.34 (UTC)
Vastlapäev ei ole ei kiriklik ega riiklik püha. Seetõttu leian, et ta ei ole püha, vaid tähtpäev. Aga sellest pole lugu, sest rubriigi pealkiri peakski olema "Pühad ja tähtpäevad".
Kui mõelda, kuidas inimene hakkab vastlapäeva kuupäeva otsima, siis on ju selge, et ta otsib seda kas vastlapäeva või 2006. aasta alt. Muidugi ei ole ma hirmus verine selle peale, et 28. veebruari all seda mainitakse, aga minu meelest pole see õige koht. Küllap Sul on aga õigus, et keegi vaatab tänast kuupäeva ning leiab, et täna on vastlapäev, nii et las ta siis olla. Tulevikus peaks säärased asjad otse esilehele suurte "punaste" tähtedega kirja panema.
Millised pühad ja tähtpäevad kellelegi olulised on, see on erinev. Ka kirikuinimesed on osa eesti rahvast ning ka isade- ja eriti emadepäev on paljudele olulised, aga nõustun sellega, et kuupäevaartiklitesse pole mõtet neid panna.
Ühe aasta kohta ma tegin aastaartiklisse kalendri ning liikuvate pühade ja tähtpäevade nimekirja. Arvan, et see võiks iga aasta kohta olla. Varasemate liikuvate pühade ja tähtpäevade kokkuotsimine nõuab muidugi vaeva, aga eks vaeva nõua ju muude tabelite ja kronoloogiate koostamine. Need andmed peaks veebistki kätte saama. Küll ta pikapeale tehtud saab. Esialgu võiks ju artiklisse vastlapäev selle aasta vastlapäeva kuupäeva sisse kirjutada. Andres 8. veebruar 2006, kell 21.56 (UTC)
Ma eemaldanuks vastlapäeva ka ilma Andrese soovituseta. Kui seda lubada, siis lõpeb asi sellega, et iga aasta kohta alates umbes 1200. aastast on iga liikuva püha kohta kirjas, missugusel kuupäeval see toimus. Loomulikult võib niisugune asi Vikipeedias olla, aga vastava liikuva püha juures, mitte kuupäeva juures. Taivo 9. veebruar 2006, kell 11.36 (UTC)
kle, ära nüüd liialdama ka hakka... hea kui need viimase paarikümne aasta kohta tekivad ... - Ahsoous 9. veebruar 2006, kell 12.01 (UTC)
See pole mingi liialdus. Ma kardan seda tõsiselt. Nähes, et paari aasta kohta on vastlapäeva kuupäev antud, võib keegi lihtsalt tegemise rõõmust välja arvutada eelmised paarsada vastlapäeva ja vikipeediasse panna. See ei ole eriti keeruline. Pole välistatud, et mõnel saidil internetis on see juba olemas, jääb pelk mahakirjutamise vaev. Taivo 9. veebruar 2006, kell 14.23 (UTC)
nu ja mis siis ikka veel miskit hullu juhtub, saab päevade artiklisse ühe rea juurde ;) sest ega siis iga aastat eraldi reale ei pea kirjutama... aga nu kui keegi need viitsib lisada, ega siis kõiki neid ei pea päevaartiklitesse jätma... see rahvuslik pannkoogipäev on ka inglisvikis loetletud vt en:February 28 njah juhuslikult vaatsasin ka artiklit en:Shrove Tuesday

välja tõstetud[muuda lähteteksti]

* NIMEPÄEVAD.Vilmar, Vilmer, Vilmo, Vilver

mis kalendri järgi? --WikedKentaur (arutelu) 27. veebruar 2018, kell 22:49 (EET)[vasta]