André Negrão

Allikas: Vikipeedia
André Negrão (2011)

André Negrão (sündinud 17. juunil 1992 São Paulos) on Brasiilia võidusõitja. Ta on Alexandre Negrão nõbu. Ta sõitis Vormel Renault 3.5-ga aastatel 20112013 ja 2015. Aastatel 2014 ja 2015 võistles ta GP2 Series.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Negrão alustas oma üheistmelise autospordikarjääri 2008. aastal Lääne-Euroopa Vormel Renault 2.0, osaledes hooaja neljal viimasel osavõistlusel koos Roberto Merhi, Albert Costa, Tristan Vautieri, Jake Rosenzweigi, Richard Campollo, Bastien Borgeti, Pablo Montilla ja Pedro Bianchiniga. Pärast hooaega võistles ta Portugali Vormel Renault Juniori 2.0 talvesarjas ja saavutas parima tulemusena sõitjate meistrivõistluste kolmanda koha. 2009. aastal osales Negrão nii Itaalia kui ka Šveitsi Vormel Renault 2.0 neljal osavõistlusel, saavutades mõlemal meistrivõistlustel Matteo Davenia, Stefano Colombo, Giacomo Barri ja Andrea Amici kõrval 15. koha. Seejärel osales ta Lõuna-Ameerika Vormel 3 Meistrivõistlustel kolmel võistlusel Leonardo de Souza kõrval. 2010. aastal saavutas Negrão F3 Brazil Openil William Bulleri järel teise koha. Tema põhifookuses on sel hooajal olnud Vormel Renault 2.0 Eurocup koos Henrique Martinsiga (Pedro Quesada järgi). Ta lõpetas kogu hooaja Cram Competitioni jaoks. Parima tulemusega kolmanda kohaga lõpetas ta hooaja sõitjate edetabelis 13. kohal. Samuti startis ta kahel Briti ja Põhja-Euroopa Vormel Renault 2.0 võidusõidul. Samuti osales ta 2010. aastal kuuel Vormel Abarthi võidusõidul, võites Kevin Gilardoni kõrval meistrivõistlustevälise sõidu. Üldarvestuses oli ta 14.

2011. aasta hooajaks sõlmis Negrão koos Stéphane Richelmiga Vormel Renault 3.5 jaoks International Draco Racing. Hooaja finaalis pidi ta terviseprobleemide tõttu pausi tegema. Kahe kuuenda koha parima tulemusega lõpetas ta hooaja sõitjate edetabelis 20. kohal. 2012. aastal jäi Negrão International Draco Racingule Vormel Renault 3.5-sse, koos Nico Mülleriga. Parima tulemusega kolmanda kohaga oli ta sõitjate meistrivõistlustel 15. kohal. Sisemisel alistas ta Nico Mülleri, kes lõpetas üheksanda kohaga. Lisaks saavutas ta teise koha F3 Brazil Openil. 2013. aastal moodustasid Negrão ja Müller taas Draco sõitjate duo. Le Castellet's oli ta poodiumil kolmas. Sõitjate edetabelis paranes Negrao kümnendaks. Punktidega 51:143 kaotas ta meeskonnasiseselt taas Müllerile.

2014. aastal liitus Negrão Arden Internationaliga GP2 Series koos René Binderiga. Teisel üritusel ta tervislikel põhjustel ei ilmunud. Pärast esimese 14 sõidu punktideta jäämist kogus Negrão punkte igas järgmises kuues sõidus. Ta lõpetas hooaja kokkuvõttes kaheteistkümnendal kohal. Meeskonna sees oli ta René Binderi üle 31:3 punktiga. 2015. aastal jäi Negrão Ardeniga GP2 Series koos Norman Natoga. Sisemisel alistas ta Norman Nato 5 punktiga 20 peale ja saavutas sõitjate edetabelis 20. koha. Samuti võistles ta kahel Vormel Renault 3.5 võidusõidu nädalavahetusel oma isa võidusõidumeeskonna Draco eest koos Bruno Bonifacioga. Siis müüs isa võidusõidumeeskonna maha.

2016. aastal võistles Negrão koos Richard Clayton Enersoni, Santiago Urrutia ja Scott Andersoniga Indy Lightsil Schmidt Peterson Motorsportsi jaoks. Ta saavutas viis poodiumit ja saavutas kokkuvõttes seitsmenda koha, tema meeskonnakaaslane Santiago Urrutia aga teisena.

Veebilingid[muuda | muuda lähteteksti]