Aktiivsusmonitor

Allikas: Vikipeedia
Aktiivsusmonitor Fitbit Surge

Aktiivsusmonitor on enamasti käevõruna (nutivõruna) kantav nutiseade organismi füüsilist aktiivsust iseloomustavate parameetrite näitamiseks ja registreerimiseks nutitelefonis või arvutis. Monitori võib kasutada näiteks liikumisel (käimisel, jooksmisel) tehtud sammude arvu ja pulsisageduse mõõtmiseks, ent ka keha aktiivsusnäitajate edastamiseks kogu ööpäeva kestel, sealhulgas une ajal.

Käevõruna kantav aktiivsusmonitor on üks pulsikellade edasiarendusi, ent erinevalt viimasest ei vaja aktiivsusmonitorid pulsivööd, vaid nad mõõdavad pulssi otse randmelt.

Aktiivsusmonitori funktsioonid on ka enamikul nutikelladel, kuid nutivõrud on üldiselt kergemad, odavamad ja nende aku peab kauem vastu, sest nad ei pea töötama nutitelefoni „käepikendusena“ (küll aga võivad telefonisse andmeid edastada ja saabuvast kõnest teavitada).

Näiteid keskmisse hinnaklassi kuuluvate aktiivsusmonitoride funktsioonidest:

  • salvestab päeva jooksul tehtud sammud, läbitud vahemaa, põletatud kalorid ja aktiivselt liigutud aja;
  • võimaldab jälgida ja muuta treeningukoormust pulsisageduse järgi;
  • registreerib une aega ja hindab une kvaliteeti (peamiselt magamise ajal tehtud liigutuste järgi);
  • võimaldab sünkroonida monitori juhtmevabalt arvuti ja nutitelefoni(de)ga, et kasutaja saaks hiljem näha oma aktiivsusnäitajaid diagrammidelt aja lõikes, samuti läbitud vahemaad ja tõustud kõrgust (GPS-mooduli olemasolul).

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]