Abraham

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel räägib räppartistist; patriarhi kohta vaata artiklit Aabraham, eesnime ja selle kandjate kohta vaata artiklit Abraham (eesnimi).

Abraham (kodanikunimega Lennart Lundve; sündinud 10. novembril 1988 Tallinnas) on Eesti räppar, kes on tuntud oma rohkeid vägisõnu sisaldavate tekstide poolest.

Hiphopi leidis Lundve enda jaoks aastal 2005, kui ta kuulis Eesti MC Battle'ist ehk Eesti MC-võistlustest. 2006–2008 võttis ta neist ka ise osa – ükski lahing ei lõppenud enne finaali. 2006. aastal lõppes võistlus Lundve jaoks teise kohaga, 2007 loobus ta finaalist, kuid 2008 krooniti Abraham sõnalahingu kuningaks. Esimene album, millel sisalduvad ka Abrahami lood, on 2007. aastal ilmunud kogumikplaat “Osta elevant ära”. Ühegi teise MC-ga pole Abraham varem suuremat koostööd teinud – alles 2009. aasta lõpus ilmunud singlilt „Tantsi, tantsi“ võib leida ka Chalice’i häält. Produtsentidest on Abraham teinud koostööd Wizone’i ja Chalice’iga. 2010 esitles räppar Abraham oma debüütalbumit “Piffe, plekki ja presidendiks!“. Plaadi andis välja Superbandiit Records.

Albumid[muuda | muuda lähteteksti]