Õpetaja Tammiku rehabiliteerimine

Allikas: Vikipeedia

"Õpetaja Tammiku rehabiliteerimine. Kuidas saada heaks õpetajaks?" on dokumentaalse taustaga Kinoteatri monolavastus, mis esietendus 2015. aasta septembris.

Monolavastuse peaosatäitja oli Priit Kruus, Tallinna Ülikooli kirjandusõppejõud, kes oli töötanud aastaid ka eesti keele ja kirjanduse õpetajana. Kaasautorid ja lavastajad on Diana Leesalu, Henrik Kalmet, Paavo Piik ja Paul Piik. Lavastus on dokumentaalse taustaga ja selle loomiseks koguti lugusid põneva koolikogemusega inimestelt, õpetajatudengitelt ja tegevõpetajatelt. Märkimisväärne osa lavastusest oli inspireeritud Priit Kruusi isiklikest kogemustest.[1]

„Õpetaja Tammiku rehabiliteerimine“ oli lugu noorest õpetajast, kel on veel hästi meeles oma põhikooliaegsed õpetajad – vana kooli pedagoogid, raudse kaardikepi ja terava ütlemisega. Teda kannustas soov saada heaks õpetajaks, aga mitte muutuda nendesugusteks. Meil kõigil on olnud oma õpetaja Tammik, kes kõigi karmide õpetaja koondkujuna on meie edasist elu mõjutanud. „Õpetaja Tammiku rehabiliteerimine“ on hariv võimalus vaadata, mismoodi paistavad asjad klassi eest. Teisalt on see elust võetud teater.

Septembrist 2015 juunini 2016 mängiti “Õpetaja Tammiku rehabiliteerimist” 59 etendust, kokku jõuti umbes 8500 vaatajani 22 Eesti linnas ja väiksemas asulas.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Ruudu Raudsepp, Kinoteater esitleb: „Õpetaja Tammiku rehabiliteerimine. Kuidas saada heaks õpetajaks?” - Õpetajate Leht, 18. september 2015