Mine sisu juurde

"Ära võta südamesse"(2023. aasta film)

Allikas: Vikipeedia
"Ära võta südamesse"(2023. aasta film)
Fail:Ära Võta Südamesse filmiplakat.jpg
Režissöör Gene Stupnitsky
Stsenarist
  • Gene Stupnitsky
  • John Phillips
Operaator Eigil Bryld
Helilooja
Peaosades
Monteerija Brent White
Produtsent
Filmistuudio
Levitaja Sony Pictures Releasing
Esilinastus 23.06.2023
Kestus 103 minutes[1]
Riik Ameerika Ühendriigid
Keel Inglise
Eelarve $45 million[2]
Piletitulu $87.3 million[3][4]
Ametlik veebileht
IMDb profiil

"Ära võta südamesse" (originaal pealkiri "No Hard Feelings") on 2023. aasta Ameerika komöödiafilm, mille peaosaline Jennifer Lawrence on naine, kelle palkab endale jõukas paar nende romantiliselt ja seksuaalselt kogenematule pojale kaaslaseks. Jõuka paari poega kehastab Andrew Barth Feldman . Filmi režissöör on Gene Stupnitsky, kes on ka stsenarist koos John Phillipsiga. Koos Lawrence’iga, kes oli üks filmi produtsente, ja Feldmaniga mängivad filmis peaosades veel Laura Benanti, Natalie Morales ja Matthew Broderick .

Projekt kuulutati välja 2021. aasta oktoobris, kui Sony Pictures Releasing ja Columbia Pictures võitsid Apple Original Filmsi, Netflixi ja Universal Picturesi vahelise pakkumise. Lawrence liitus näitlejatega produtseeris filmi koos Stupnitskiga. Suur osa näitlejatest liitus 2022. aasta septembrist oktoobrini. Filmimine algas septembri lõpus erinevates Nassau maakonna kohtades New Yorgi suurlinnapiirkonnas ja see lõppes järgmise aasta novembris.

Sony Pictures Releasing esmaesitles filmi "Ära võta südamesse" Ameerika Ühendriikides 23. juunil 2023. See sai kriitikutelt positiivseid hinnanguid ja selle kassatulu oli üle 87 miljoni dollari, filmi eelarve oli 45 miljonit dollarit. Jennifer Lawrence pälvis 81. Kuldgloobuse auhindade jagamisel parima filminäitleja (komöödia või muusikali) nominatsiooni ja 49. People's Choice Awardsi jagamisel pälvis aasta komöödiafilmitähe auhinna. Film kandideeris 29. kriitikute valiku auhindade jagamisel parima komöödia kategoorias.

Süžee[muuda | muuda lähteteksti]

32-aastane Maddie Barker on Uberi juht ja baarmen Montaukis, New Yorgis . Kuna ta võlgneb emalt päritud kodu eest kinnisvaramaksu, võetakse temalt auto ära ja teda ähvardab pankrot. Soovides meeleheitlikult oma kodu säilitada, nõustub ta ebatavalise Craigslistissa postitusega. Rikas paar Alison ja Laird Becker paluvad tal kohtamas käia ja seksida oma 19-aastase poja Percyga, vastutasuks saab Maddie endale Buick Regali. Kuna Percy on häbelik ja tal pole olnud kogemusi tüdrukute, joomise, pidude ega seksiga, loodavad tema vanemad enne tema Princetoni ülikooli minekut tema enesekindlust tõsta ja "kestast välja ajada".

Maddie üritab Percyt võrgutada loomade varjupaigas, kus Percy töötab vabatahtlikuna. Kuid pärast seda, kui naine pakub talle kojuküüti, arvab Percy, et Maddie üritab teda röövida ja laseb talle näkku pipragaasi . Sellest hoolimata nõustuvad nad järgmisel päeval kohtingule minema. Maddie ja Percy kohtuvad järgmisel õhtul baaris ja lähevad siis randa suplema . Vees olles varastab seltskond purjus teismelisi nende riided ära. Maddie võitleb nendega alasti, hirmutades Percyt, kes keeldub temaga seksimast. Kui Maddie üritab ilma meheta lahkuda, hüppab alasti Percy tema auto kapotile ja nad kihutavad politseist mööda. Naine ja Percy üritavad seksida, kuid mehel tekib ärevusest lööve, mistõttu Maddie tohterdab teda.

Maddie ja Percy jätkavad kohtamist, õpivad üksteist rohkem tundma ja saavad sõpradeks. Mõlemad paljastavad, et nad ei ole käinud kunagi ballil, mistõttu nad teevad enda balliõhtu, minnes uhkele õhtusöögile, kus Percy klaverit mängib. Percy kohtub vana koolikaaslase Nataliega, kes kutsub ta peole restorani. Pärast seda, kui Percy ja Maddie on oma pikaajaliste plaanide osas eriarvamusel, läheb Percy peole ja Maddie hakkab teda otsima. Ta leiab ta koos Natalie'ga voodist, kuigi nende vahel ei juhtunud midagi, sest Percy võttis ibuprofeeni koos alkoholiga. Pärast peolt lahkumist avaldab Percy oma armastust Maddie vastu.

Järgmisel päeval ütleb Percy oma vanematele, et soovib Princetoni mineku asemel Maddie juurde Montauki jääda. Tema isa veenab teda Princetoni minema ja pakub talle paanikas autot. Percy kuuleb Maddie tehingut oma vanematega. Ta kutsub Maddie oma vanemate juurde õhtusöögile ja avaldab seal neile, et teab nende saldust. Samal ajal kui Maddie ja ta vanemad küsivad üksteiselt, kas talle räägiti see välja, põrutab Percy Buickiga vastu puud, kahjustades seda tõsiselt. Tagasi tulles proovib Percy Maddiega seksida. Pärast enneaegset ejakulatsiooni, eelmängu ajal lõpetab Percy nende suhte Maddiega.

Maddie saab endale kahjustatud auto ja otsustab oma vanad võlad tasuda. Ülejäänud suve töötamisest kogub ta piisavalt raha, et jätta endale oma kodu ja parandada auto ära. Maddie lähedased sõbrad Jim ja Sara räägivad talle, et kolivad suurte eluasemekulude tõttu Montaukist Floridasse. Sara küsib Maddielt, kas ta tõesti tahab Montauki jääda või teeb ta seda lihtsalt oma ema meeleheaks.

Pärast oma elu üle järelemõtlemist kohtub Maddie Percyga Princetoni poes ja vabandab ta ees. Percy, kes ei võtnud vabandust vastu, hakkas ära sõitma ja samal ajal hüppas auto kapotile Maddie. Percy, kes ei näe enam autoaknast välja, põrutab autoga ookeani. Samal ajal kui autot pukseeritakse, lepivad Percy ja Maddie ära ning lubavad sõpradeks jääda. Maddie otsustab müüa maja Jimile ja Sarale ning kolida Californiasse, et tegeleda enda surfamiskirega.

Hiljem sõidutab Maddie Californiasse teel olles Percy Princetonisse ja teeb avalikuks, et on võtnud endale Milo, endise politseikoera, kes elas varjupaigas, kus Percy vabatahtlikuna töötas. Maddie lubab Percyle helistada ja temaga rääkida kogu Californiasse sõitmise ajal.

Näitlejad[muuda | muuda lähteteksti]

  •  Jennifer Lawrence - Maddie Baker
  • Andrew Barth Feldman - Percy Becker
  • Laura Benanti - Alison Becker
  • Matthew Broderick - Laird Becker
  • Natalie Morales - Sara
  • Scott MacArthur - Jim
  • Ebon Moss-Bachrach - Gary
  • Kyle Mooney - Jody
  • Hasan Minhaj - Doug Khan
  • Jordan Mendoza - Crispin
  • Amalia Yoo - Natalie
  • Alysia Joy Powell - Fern
  • Quincy Dunn-Baker - Travis
  • Matthew Noszka - kuum mees baarist
  • Zahn McClaron - Gabe Sawyer, surfiadvokaat
  • Madison Odenborg - Melanie
  • Achileas-Andreas - teismeline

Produktsioon[muuda | muuda lähteteksti]

Areng[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aasta oktoobris teatati, et Sony Pictures võitis kõrge konkurentsiga R-reitinguga komöödiapaketi, milles olid produtsent-staar Jennifer Lawrence koos oma produktsioonifirmaga Excellent Cadaver ja režissöör Gene Stupnitsky stuudiote Apple, Netflix ja Universal Pictures ees eksklusiivses kinolinastuses. Produtsentidena tegutsevad Lawrence, Alex Saks, Marc Provissiero, Naomi Odenkirk ja Justine Polsky, Stupnitsky, kes kirjutas stsenaariumi koos John Phillipsiga. [5] Selle süžee pärines Craigslisti reklaamist, mille produtsendid Provissiero ja Odenkirk saatsid selle Stupnitskyle, kusjuures Stupnitsky rääkis Lawrence'ile sellest loost õhtusöögi ajal, mõeldes, et Lawrence sobib rolli hästi. 2022. aasta juulis teatati, et Sony toodab filmi ja planeerib kinolinastust 16. juuniks 2023. aastaks. [6]

Casting[muuda | muuda lähteteksti]

2022. aasta septembris liitus näitlejatega Andrew Barth Feldman meespeaosatäitjana, [7] selle tegelase vanemateks valiti Laura Benanti ja Matthew Broderick [8] [9] ning näitlejatega liitus veel Ebon Moss-Bachrach . [10] Järgmisel kuul liitusid näitlejatega Natalie Morales ja Scott MacArthur . [11]

Filmimine[muuda | muuda lähteteksti]

Põhifilmimine algas 2022. aasta septembri lõpus erinevates New Yorgi Nassau maakonna asukohtades, nagu Hempstead, Point Lookout, Lawrence ja Uniondale . Point Lookoutis asuv Tedi kalastusjaam tehti "Montauk Dock East" moodi. [12] Kuu aega hiljem filmiti stseene North Shore Animal League America'is Port Washingtonis . [13] "Ära võta südamesse" filmimine lõppes sama aasta novembris. [14]

Muusika[muuda | muuda lähteteksti]

Filmimuusika lõid Mychael Danna ja Jessica Rose Weiss. [15]

Lugude loend[muuda | muuda lähteteksti]

"Ära võta südamesse" lugude loend
NrPealkiriPikkus
1."I Just Can't Decide"2:11
2."Adopt a Do"0:46
3."Keep Paddling"4:14
4."Come On Up"0:40
5."Guess We're Doin' This"1:06
6."There's That Smile"1:42
7."Skinny"1:20
8."Maneater" (performed by Andrew Barth Feldman)2:48
9."Doesn't Anyone Fuck Anymore?"0:56
10."Finally Going to Prom"1:33
11."I Still Love You"0:54
12."I'd Like to Leave Please"1:17
13."That'll Teach Her"0:57
14."I Don't Have to Have Sex With Him?"0:41
15."Was Any of It Real?"1:32
16."Don't Get Too Excited"1:53
17."You Have a Rich Dad"0:43
18."Get Off the Hood"1:20
19."Just Needed a Little Love"1:46
20."Back to the Start" (performed by Cary Brothers)3:27
Kogupikkus:31:46

Linastumine[muuda | muuda lähteteksti]

Kino[muuda | muuda lähteteksti]

"Ära võta südamesse" linastus Ameerika Ühendriikides 23. juunil 2023. Algselt pidi film linastuma nädal enne, 16. juunil. [6] [16]

Kodumeedia[muuda | muuda lähteteksti]

Film ilmus digitaalsel kujul 15. augustil 2023 ning kaks nädalat hiljem ilmusid ka DVD ja Blu-ray . [17]

Turundus[muuda | muuda lähteteksti]

"Ära võta südamesse" turunduskampaania algas 6. märtsil 2023, kui Ameerika Ühendriikides avaldati stendidel ja ajalehekioskidel trikireklaamid tekstiga "Kas vajad autot? Kohtu meie pojaga" ning ka sotsiaalplatvormidel nagu Instagram, Reddit ja Facebook . Filmi treiler, mis käsitleb reklaame, avaldati 9. märtsil 2023. [18] 24. aprillil 2023 avaldati ametlik plakat Lawrence'i ja Feldmaniga. [19] PopSugar märkis, et plakati üleval servad sõnad "ilus" ja "imelik" teevad kindlaks, mis on filmi keskne dihhotoomia ". [20]

Tagasiside[muuda | muuda lähteteksti]

Kassatulu[muuda | muuda lähteteksti]

"Ära võta südamesse" sai kassatulu 50,5 miljon dollarirt USA-s ja Kanadas ning 36,8 miljon dollarit teistel territooriumidel, kogu maailmas 87,3 miljon dollarit.

Ameerika Ühendriikides ja Kanadas ilmus No Hard Feelings koos Asteroid Cityga ning selle avanädalavahetusel 3208 kinos teenis see prognooside kohaselt umbes 12 miljonit dollarit. Film teenis esimesel päeval 6,25 miljonit dollarit, sealhulgas 2,15 miljonit dollarit neljapäevaõhtustest eelseanssidest. Teisel nädalavahetusel teenis film 7,9 miljonit dollarit ja viiepäevase Ameerika iseseisvuspäeva nädalavahetusel kokku 11,3 miljonit dollarit.[21] Seejärel teenis see oma kolmandal nädalavahetusel 5,4 miljonit dollarit, jäädes edetabelis viiendaks. [22]

22. oktoobril 2023 ilmus film Netflixis platvormil ning sai hea vastukaja. Nielseni andmetel saavutas see 23.–29. oktoobril nädala enim voogesitatud pealkirjana 1. kohal ja seda vaadati 1,1 miljardit minutit. [23] See oli ainuke filminimi, mida sel nädalal Nielseni edetabelites voogesitati üle 1 miljardi minuti, mis tegi 18–64-aastaste lõikes laia ja võrdse vaatajaskonna .Hispaanlastest või afroameeriklastest vaatajad moodustasid 30% kogu vaatajaskonnast. . [24]

Kriitiline tagasiside[muuda | muuda lähteteksti]

Arvustuste koondamise veebisaidil Rotten Tomatoes on 70% 226 kriitiku arvustusest positiivsed, keskmise hinnanguga 6,1/10. Veebisaidi konsensus kõlab järgmiselt: "See räige komöödia mängib ennast sageli pettumust valmistavalt turvaliselt, kuid Jennifer Lawrence'i koomilised ja dramaatilised osad tagavad, et lõpptulemus ajendab Südamesse mitte võttu." Keskmist arvustust kasutav Metacritic määras filmile hinde 59 100-st, see põhineb 50 kriitikul ja see viitas segasele või keskmisele arvustustele. CinemaScore'i küsitletud publik andis filmile keskmise hinde "4+" skaalal 5+ kuni 1, samas kui PostTrak teatas, et 84% filmivaatajatest andis sellele positiivse hinde ja 59% ütles, et nad soovitaksid seda ka teistele.[25]

Kriitikud arvasid, et film on nauditav vaatamine Lawrence'i komöödia oskuse pärast. Osa, kus alasti Lawrence võitleb rannas kolme teismelisega, pälvis tähelepanu. Decider kirjutas: "Ta võitleb räpaselt: viskab neile liiva näkku, lööb jalaga kubemesse ja näitleb lõpuks maadlejat ja tõstab ühe teismelise poisi üle õlgade ja viskab ta vastu maad. Saage aru, ta lööb ka kubemesse, kuid lõpuks piisab teismeliste hirmutamiseks tema hullust ja paljast metsikusest." [26]

Shirley Li The Atlantic'ist kirjutas: "Nagu 2010. aastate lõpus ja alguses õitsele löönud riskantse ettevõtte kopeerija ja kuuma tüdruku kohtumine imeliku tüübiga, pakub ka "Ära võta südamesse" mõningast ülevaadet sellest, millist rolli mängib seks suureks saamisel, tunnetatud surve kaotada oma süütus mõneks meelevaldseks tähtajaks võib jääda põlvkondadeüleseks koormaks. Film uurib 19 ja 32 aastaseks saamisega kaasnevaid raskusi ning Maddie ja Percy hoiakuid seksiga kutsuvad nad hindama nende küpsuse taset." Ajalehele The Hollywood Reporter kirjutades ütles Lovia Gyarkye: "Igas neist tegelastest on rohkem, kui esmapilgul paistab. Stupnitski vähendab filmi esimese osa intensiivsust terava koomilise süžeega ja energilise meeleoluga"

Tim Grierson Screen Dailyst nimetas filmi rahutuks, kuid läbimõeldud sentimentaalseks looks ebakindlatest ja hea südamega tegelastest. [27] Deadline Hollywood nimetas seda suurepäraseks pandeemiajärgseks räigeks komöödiaks. [25]

Enne filmi linastumist süüdistasid mõned kommentaatorid No Hard Feelings'i seksuaalse hoolsusetuse propageerimiseks. Ajalehele Bust avaldatud artiklis kommenteeris Carmella D'Acquisto filmi treilerit, kirjutades: "Võtke hetk, et mõelda, kas see film tehtaks, kui tegelaskujude sood oleksid vastupidised. Kas te kujutate ette, et on film, kus 32-aastasele mehele maksti 19-aastase naise seksile sundimise eest, mida ta ei taha, kuid seda näidatakse naljaka ja omapärasena.

Filmi kaitseks oma arvustuses kirjutas Sophie Butcher Empire'ist, et eelarvamus peaks olema "vigane" ja et film käsitleb seda pidevalt, ütleb, et Maddie seisab sageli silmitsi põlvkondadevahelise lõhega tema ja Percy eakaaslaste vahel, kuid tema ebaküpsus tähendab, et ta tundub nendega samaealine." Percyt kehastav Feldman ütles poleemikat puudutavas intervjuus, et film ei mõista kunagi heaks asju, mida Jenniferi tegelane teeb või mida minu tegelase vanemad teevad. See on film inimestest, kes teevad vigu. Sa pead nende ebamugavate tunntega toime tulema. Ta märkis ka, et film normaliseerib soovi leida armastust ja sidet, mitte ei avalda noortele meestele survet seksuaalsuhetele. [28]

Tunnustused[muuda | muuda lähteteksti]

Filmis esinemise eest pälvis Lawrence 81. Kuldgloobuse auhindade jagamisel kategoorias parim naisnäitleja, (komöödia või muusikal) [29] ja võitis 49. People's Choice Awardsi jagamisel aasta komöödiafilmitähe auhinna. Film pälvis 29. Critics' Choice Awardsi jagamisel parima komöödia nominatsiooni. Vulture andis 2024. aastal oma teisel preemiate jagamisel filmile "Ära võta südamesse" auhinna "Parim trikk mittemärulifilmis" osa eest, kus alasti Jennifer Lawrence võitleb rannas kolme teismelise vastu energiliselt. [30]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "No Hard Feelings (15)". British Board of Film Classification. 8. juuni 2023. Originaali arhiivikoopia seisuga 3. juuni 2023. Vaadatud 8. juunil 2023.
  2. Rubin, Rebecca (21. juuni 2023). "Box Office: Jennifer Lawrence's 'No Hard Feelings'; Aims for $12 Million Debut, 'The Flash' Braces for 60% Drop". Variety. Originaali arhiivikoopia seisuga 21. juuni 2023. Vaadatud 21. juunil 2023.
  3. Mall:Cite Box Office Mojo
  4. Mall:Cite The Numbers
  5. Viitamistõrge: Vigane <ref>-silt. Viide nimega Variety on ilma tekstita.
  6. 6,0 6,1 D'Alessandro, Anthony (14. juuli 2022). "Sony Dates Jennifer Lawrence R-Rated Comedy 'No Hard Feelings' For Next Summer". Deadline Hollywood. Originaali arhiivikoopia seisuga 1. august 2022. Vaadatud 19. septembril 2022. Viitamistõrge: Vigane <ref>-silt; nime "Date" on määratud mitu korda erineva sisuga.
  7. D'Alessandro, Anthony (15. september 2022). "Andrew Barth Feldman To Star Opposite Jennifer Lawrence In Sony R-Rated Comedy 'No Hard Feelings'". Deadline Hollywood. Originaali arhiivikoopia seisuga 17. september 2022. Vaadatud 19. septembril 2022.
  8. D'Alessandro, Anthony (27. september 2022). "Laura Benanti Joins Jennifer Lawrence Sony R-Rated Comedy 'No Hard Feelings'". Deadline Hollywood. Originaali arhiivikoopia seisuga 27. september 2022. Vaadatud 27. septembril 2022.
  9. D'Alessandro, Anthony (27. september 2022). "Matthew Broderick Boards Jennifer Lawrence R-Rated Comedy 'No Hard Feelings'". Deadline Hollywood. Originaali arhiivikoopia seisuga 27. september 2022. Vaadatud 27. septembril 2022.
  10. D'Alessandro, Anthony (30. september 2022). "Jennifer Lawrence R-Rated Comedy 'No Hard Feelings' Adds Ebon Moss-Bachrach". Deadline Hollywood. Originaali arhiivikoopia seisuga 30. september 2022. Vaadatud 30. septembril 2022.
  11. D'Alessandro, Anthony (4. oktoober 2022). "Jennifer Lawrence Sony Comedy 'No Hard Feelings' Adds Natalie Morales & Scott MacArthur". Deadline Hollywood. Originaali arhiivikoopia seisuga 4. oktoober 2022. Vaadatud 4. oktoobril 2022.
  12. Lovece, Frank. "Jennifer Lawrence movie shooting in Hempstead Town". Newsday. Originaali arhiivikoopia seisuga 9. märts 2023. Vaadatud 9. märtsil 2023.
  13. Bonfiglio, Briana (24. oktoober 2022). "Jennifer Lawrence Filming New Movie, No Hard Feelings, on Long Island". Long Island Press. Originaali arhiivikoopia seisuga 9. märts 2023. Vaadatud 9. märtsil 2023.
  14. Shrestha, Naman (20. juuni 2023). "Where Was No Hard Feelings Filmed?". Originaali arhiivikoopia seisuga 26. juuni 2023. Vaadatud 26. juunil 2023.
  15. "Mychael Danna & Jessica Rose Weiss Scoring Gene Stupnitsky's 'No Hard Feelings'". FilmMusicReporter. 6. juuni 2023. Originaali arhiivikoopia seisuga 6. juuni 2023. Vaadatud 7. juunil 2023.
  16. D'Alessandro, Anthony (7. detsember 2022). "Jennifer Lawrence R-Rated Comedy 'No Hard Feelings' Shifts A Week Away From 'The Flash'". Deadline Hollywood. Originaali arhiivikoopia seisuga 7. detsember 2022. Vaadatud 7. detsembril 2022.
  17. Remly, Hilary (7. august 2023). "No Hard Feelings Arrives on Digital, Blu-ray & DVD This Month". Collider. Originaali arhiivikoopia seisuga 8. august 2023. Vaadatud 8. augustil 2023.
  18. Guy, Zoe (9. märts 2023). "Helicopter Parents Seek Jennifer Lawrence to Seduce Their Introvert Son". Vulture. Originaali arhiivikoopia seisuga 11. märts 2023. Vaadatud 11. märtsil 2023.
  19. DeVore, Britta (24. aprill 2023). "Jennifer Lawrence & Andrew Barth Feldman Are Pretty Awkward in New 'No Hard Feelings' Poster". Collider. Originaali arhiivikoopia seisuga 28. aprill 2023. Vaadatud 28. aprillil 2023.
  20. Gordon, Eden Arielle (24. aprill 2023). "Jennifer Lawrence Gears Up For a Pretty Awkward Ride in the "No Hard Feelings" Poster". Vaadatud 28. aprillil 2023.
  21. Scott, Ryan (3. juuli 2023). "No Hard Feelings Is Giving Theatrical Comedy Hope At The Box Office – And Hollywood Is Better For It". /Film. Originaali arhiivikoopia seisuga 3. juuli 2023. Vaadatud 4. juulil 2023.
  22. D'Alessandro, Anthony (9. juuli 2023). "'Insidious: The Red Door' Slams On 'Indiana Jones' With $32M+ Opening – Sunday AM Box Office Update". Deadline Hollywood. Originaali arhiivikoopia seisuga 8. juuli 2023. Vaadatud 9. juulil 2023.
  23. Hailu, Selome (28. november 2023). "Nielsen Streaming Top 10: 'No Hard Feelings' Leads After Netflix Debut, 'Suits' Finally Dips Below 1 Billion Minutes Watched". Variety. Originaali arhiivikoopia seisuga 28. november 2023. Vaadatud 28. novembril 2023.
  24. Campione, Katie (28. november 2023). "'Friends' Viewership Surges Following Matthew Perry's Death; 'Suits' Gives Up No. 1 Nielsen Spot To 'No Hard Feelings'". Deadline Hollywood. Originaali arhiivikoopia seisuga 29. november 2023. Vaadatud 28. novembril 2023.
  25. 25,0 25,1 D'Alessandro, Anthony (24. juuni 2023). "'Spider-Verse' Swinging Ahead Of 'Elemental' After Game Of Chicken; 'Flash' Edging Out 'No Hard Feelings'". Deadline Hollywood. Originaali arhiivikoopia seisuga 25. juuni 2023. Vaadatud 25. juunil 2023. Viitamistõrge: Vigane <ref>-silt; nime "opening" on määratud mitu korda erineva sisuga.
  26. "Jennifer Lawrence's 'No Hard Feelings' Nude Scene Forces Audiences to Confront Female Nudity in a Way That is Entirely Divorced from Sex | Decider".
  27. Grierson, Tim (21. juuni 2023). "'No Hard Feelings': Review". Screen Daily. Originaali arhiivikoopia seisuga 28. juuni 2023. Vaadatud 1. oktoobril 2023.
  28. White, Adam (18. juuni 2023). "Andrew Barth Feldman spent a whole summer being (badly) seduced by Jennifer Lawrence". The Independent. Originaali arhiivikoopia seisuga 21. juuni 2023. Vaadatud 22. juunil 2023.
  29. "'Barbie' leads Golden Globe nominations with 9, followed closely by 'Oppenheimer'". Associated Press News. 11. detsember 2023. Originaali arhiivikoopia seisuga 11. detsember 2023. Vaadatud 11. detsembril 2023.
  30. Ebiri, Bilge; Streussnig, Brandon; Hadadi, Roxana; Crucchiola, Jordan (4. märts 2024). "And the Winners of the 2024 Vulture Stunt Awards Are … More than 200 action pros voted on the year's wildest, nakedest, and base-jumpiest achievements". Vulture. Vaadatud 16. märtsil 2024.

Välised lingid[muuda | muuda lähteteksti]