Walmart

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Wal-Mart)
Walmart Inc.
Asutatud 1962
Asutaja Sam Walton
Peakorter Bentonville, Arkansas, USA
Valdkonnad jaekaubandus
Walmarti poe fassaad

Walmart Inc. (endise nimega Wal-Mart Stores, Inc.) on Ameerika Ühendriikide jaekaubanduskett, maailma suurim eraettevõte nii töötajate arvult kui ka käibelt.

Ettevõtte asutas 1962. aastal Sam Walton. Walmarti peakontor asub Arkansase osariigis Bentonville'is. Ettevõtte aktsiad on noteeritud New Yorgi börsil (sümbol NYSE:WMT) ja kuuluvad Dow Jonesi tööstuskeskmise indeksi koosseisu.

Ettevõttele kuulub USAs ligi 1000 säästumarketit (discount stores), ligi 2500 hüpermarketit (neist suurima pindala on 24 000 m2) ja üle saja lähikaupluse. Lisaks kuulub Walmartile ligi 3000 kaubamaja 14 välisriigis; suurem osa neist Mehhikos, Kanadas ja Lõuna-Ameerikas. Walmartile kuulub ka ainult keti liikmeid teenindav hulgilao põhimõttel tegutsev kett Sam's Club. Walmartile kuulub umbes 20% USA toidu- ja esmatarbekaupade turust.

Wal-Marti käive 2007. aastal oli üle 387 miljardi dollari. Ettevõttel on umbes 2,1 miljonit töötajat.

2018. aasta veebruarist on nime Wal-Mart Stores, Inc. asemel kasutusel nimi Walmart Inc.

Walmarti on süüdistatud muu hulgas halbades töötingimustes, naiste diskrimineerimises, illegaalse tööjõu kasutamises, arenguriikide töötajate ekspluateerimises ja väga madala palga maksmises. Üle 70% müüdavatest kaupadest toodetakse Hiinas.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]