Vaike Rajaste

Allikas: Vikipeedia

Vaike Rajaste (neiuna Rohesalu; sündinud 13. augustil 1960) on eesti rahvatantsujuht, 2019. aastal toimunud XX üldtantsupeo pealavastaja.

1980. aastal lõpetas Rajaste Viljandi Kultuurikooli kultuuritöötaja/rahvatantsukollektiivi juhi erialal. [1]

2000. aastal lõpetas ta kaugõppes Tallinna Pedagoogikaülikooli kultuurikorraldaja/tantsujuhi eriala. 2004. aastal tegi Rajaste ära ka pedagoogi kutseõpingud Tallinna Pedagoogikaülikoolis.

Rajaste põhitööks on Viljandi maakonna rahvakultuuri spetsialisti ülesanded, samuti õpetab ta Viljandi Kultuuriakadeemias eesti tantsu ning juhendab viit rahvatantsurühma Viljandis ja Viljandi maakonnas.

Vaike Rajaste on lavastanud paljusid Viljandimaa laulu- ja tantsupidusid, korraldanud üleriigilisi konverentse ja võistutantsimisi ning loonud mitmeid uusi tantse, mis on jõudnud ka tantsupeole. Üleriigiliste tantsupidude lavastusmeeskondades oli ta esmakordselt 1997. aastal ning 2014. aastal oli Vaike Rajaste XIX tantsupeol "Puudutus" B2 rühmade liigijuht.

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Vaike Rajaste". Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia. Originaali arhiivikoopia seisuga 6. juuli 2019. Vaadatud 6. juulil 2019.
  2. Eesti riiklike teenetemärkide kavaleride andmebaas presidendi kantselei kodulehel (president.ee).