V nagu veritasu

Allikas: Vikipeedia
"V nagu veritasu"
V for Vendetta
Žanr põnevus / action
Režissöör James McTeigue
Stsenarist David Lloyd
Alan Moore
Helilooja Dario Marianelli
Peaosades Hugo Weaving
Natalie Portman
Stephen Rea
John Hurt
Produtsent Joel Silver
Larry Wachowski
Andy Wachowski
Grant Hill
Filmistuudio Vertigo Comics
Virtual Studios
Silver Pictures
Tootja Warner Bros.
Aasta 2006
Kestus 132 minutit
Riik Suurbritannia
Keel inglise
Eelarve 54 miljonit dollarit
Piletitulu 132 511 035 dollarit

"V nagu veritasu" on 2006. aastal valminud düstoopiline põnevusfilm. Film põhineb Alan Moore'i graafilisel romaanil "V For Vendetta".

Süžee[muuda | muuda lähteteksti]

Evey (Natalie Portman) on totalitaarse režiimi all vaevleval Inglismaal elav noor töölisnaine. Ühel õhtul satub ta öise liikumiskeelu ajal koduteel olles kokku salapolitseinikega, kes teda vägistada üritavad. Evey päästab Guy Fawkesi maskis mees, keda tuntakse nimega V (Hugo Weaving).

V on haritud ja kaastundlik ning pühendunud sellele, et vabastada oma kaaskodanikud jõu ja hirmu toel riiki juhtivatest võimudest, lähtudes põhimõttest "Rahvas ei peaks kartma oma valitsust. Valitsus peaks kartma oma rahvast.".

Samas on ta ka kibestunud, kättemaksuhimuline, üksildane ja vägivaldne, ajendatuna isiklikust tasumisjanust. Diktatuuri küüsis piinleva rahva ainus lootus kavatseb lõpule viia selle, mis 1605. aastal Guy Fawkesil ebaõnnestus: ta kavatseb Inglismaa parlamendi õhku lasta.

V-d hakkab jälitama Scotland Yardi inspektor Finch, kes peab V-d alguses terroristiks, aga hakkab aja möödudes mõistma mehe motiive.